Mainos
Mainos

2. jakso: Lotan meetvursti-guacamole tuulihattukakku

Koko Suomi leipoo -ohjelman toisessa jaksossa Lotan tuulihattukakun täytteenä oli meetvurstia ja trendikästä guocamolea.

Tuulihattutaikina:

3 dl maitoa
reilu 100 g voita
2 ½ dl vehnäjauhoja
½ tl ruususuolaa
4 isoa kananmunaa

Guacamoletäyte:

6 kypsää avokadoa
3 limen mehu
3 valkosipulinkynttä
1½ chiliä
300 g raastettua goudajuustoa
450 g ranskankermaa
1½ ruukkua tuoretta basilikaa
tuoretta korianteria
1 – 1½ tl ruususuolaa
mustapippuria
2 tl liivatejauhetta
2 rkl vettä
+
150 g meetvurstia

Päälle:

2 limeä
150 g meetvurstia
korianteria
ruukku herneenversoja

Tuulihattutaikina:

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kiehauta maito ja voi. Lisää joukkoon vehnäjauho ja suola, sekoita ja kuumenna kunnes taikina irtoaa kattilan reunoista. Siirrä taikina monitoimikoneen kulhoon ja vatkaa, kunnes taikina on jäähtynyt. Vatkaa kananmunat taikinaan yksitellen.

Pursota halkaisijaltaan 18 cm vuokaan kakun pohja ja paista 200 asteessa 20-30 minuuttia. Pursota lopusta taikinasta tuulihattuja ja paista 200-225 asteessa 15-20 minuuttia.

Guacamoletäyte:

Laita täytteen ainekset tehosekoittimeen ja tee täytteestä hienoa pyrettä. Sekoita joukkoon liivate. Täytä tuulihatut. Lisää loppuun täytteeseen meetvursti ja levitä täyte pohjan päälle. Asettele tuulihatut kakun päälle kiinnittäen ne täytteellä. Nosta kakku jääkaappiin hyytymään. Koristele kakku meetvurstiviipaleilla, limelohkoilla ja herneenversoilla.


Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme