Mainos
Mainos

2. jakso: Oma koti onneni – Marian suolainen tuulihattukakku

Koko Suomi leipoo -ohjelman toisessa jaksossa Marian suolaisessa tuulihattukakussa oli aurinkokuivattuja tomaatteja.

Tuulihatut:

2 ½ dl maitoa
2 ½ dl vettä
220 g voita
300g vehnäjauhoja
8 munaa

Tuulihattujen täyte:

200 g maustamatonta tuorejuustoa (viola
200 g tuorejuustoa (Viola aurinkokuivattu tomaatti)
150 g ranskankermaa
1-2 rkl Pesto alla Genovese

Tuulihattuihin sisälle:

Zottarella (Zott)
(pieniä basilikalla maustettuja mozzarellapaloja)
Basilikaa (tuoretta, 2 ruukkua)
Aurinkokuivattuja tomaatteja (Royal, aurinkokuivattu tomaatti, kuutio, öljyssä)
Kokonaisia aurinkokuivattuja tomaatteja

Tuulihattukakun Koristeluun:

Kirsikkatomaatteja
Herneenversoja

Tuulihattujen teko:

Kiehauta maito, vesi ja rasva kattilassa. Lisää vehnäjauhot ja sekoita puukapustalla. Kuumenna hiljaisella lämmöllä sekoittaen kunnes massa irtoaa kattilan reunoista.
(ei kestä kauaa!) Kaada seos kulhoon ja anna jäähtyä.
 Lisää kananmunat yksitellen joukkoon sähkövatkaimella vatkaten. Sekoita kunnes taikina on tasaista ja kiiltävää.
 Pursota nokareita leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista uunin keskitasolla 225 asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes tuulihatut ovat kauniisti ruskistuneet. Älä avaa uunia kesken paiston. Tuulihatut lässähtävät helposti!

Tuulihattujen täytteen ohje:

Sekoita tuorejuustot, ranskankerma ja pesto.

Tuulihattukakun kokoaminen:

Halkaise tuulihatut. Lisää täyte jokaiseen tuulihattuun ja täytteen päälle aurinkokuivattuja tomaatteja, mozzarellapalloja ja basilikan lehti. Kokoa kakku paistetun tuulihattumuotin sisälle yksittäisinä täytettyinä tuulihattuina kahteen kerrokseen. Koristele kakku.

 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme