Mainos
Mainos

2. jakso: Teron lihaisa tuulihattukakku

Koko Suomi leipoo -ohjelman toisessa jaksossa Teron lihaisan tuulihattukakun täytteenä oli naudan paahtopaistia.

Tuulihatut:

100 g voita tai margariinia
3 dl vettä
2 dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
3 munaa

Täyte:

150 g kantarelleja
300 g maustamatonta tuorejuustoa ( Viola tms)
200 g smetanaa
noin 200 g kypsää naudan paahtopaistia siivuina
Tuoretta rosmariinia
Tuoretta meiramia
Tuoretta ruohosipulia (koristeeksi ja täytteeseen)
Suolaa
Mustapippuria
1 sitruuna

Koristeeksi:

200 g maustamatonta tuorejuustoa
Puolen sitruunan mehu
Ruohosipulia
Naudanpaahtopaisti murua

Valmista tuulihattutaikina. Laita kattilaan voi ja vesi. Keitä kiehuvaksi ja sekoittele kunnes voi on sulanut. Ota kattila liedeltä ja sekoita kerralla joukkoon jauhoseos ja sekoita niin että neste on imeytynyt jauhoihin. Tuloksena paksu taikina. Lisää munat yksitellen ja vatkaa hyvin joka välissä. Lisää leivinjauhe vasta viimeisen munan kanssa. Jatka vatkaamista jonkin aikaa. Lusikoi taikinaa pursotuspussiin ja pursota lihapullan kokoisia nokareita pellille. Ei liian tiiviisti. Pursota myös 2 pyöreää kiekkoa pohjaa varten. Paista mieluummin kahdessa erässä 200 asteessa uunin keskitasolla noin 25-30 minuuttia. Anna tuulihattujen jäähtyä ja valmista sillä aikaa täyte.

Täytteen liha pilkotaan pieneksi silpuksi. Lisätään tuorejuusto, smetana, silputut yrtit ja maustetaan sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla maun mukaan. Sekoita massa. Tarkista maku. Pilko sienet pieneksi. Paista sieniä kevyesti voissa pannulla ja lisää jäähtyneet sienet täytemassaan.

Koristepursotukseen sitruunalla ja suolalla maustettua tuorejuustoa. Pursota oman valintasi mukaan seosta kakun päälle. Silppua ruohosipuli ja liha ja ripottele pinnalle.

 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme