Mainos
Mainos

2. Jakso: Ullan tuulihattukakku Skagenröralla

Koko Suomi leipoo -ohjelman toisessa jaksossa Ulla täytti tuulihattukakkunsa muun muassa katkaravuilla.

Tuulihattutaikina:

200 grammaa voita
4 dl vettä
1/2 tl suolaa
3 dl vehnäjauhoja
6 onnellisen kanan munaa

Laske kattilaan vesi,voi ja suola ja kiehauta. Ota pois liedeltä ja lisää jauhot voimakkaasti vatkaten puuhaarukalla, kaikki jauhot kerralla. Laita kattila liedelle, kunnes massa irtoaa kattilan reunoista. Ota kattila pois lopullisesti liedeltä ja lisää onnellisen kanan munat yksi kerrallaan vatkaten. Muotoile pellille kranssi, laita melkein vieri viereen ja laita myös sisälle. Siitä tulee siis pohja. Lopputaikinasta, eli n. puolesta mitä on jäljellä, niin asettele lusikalla pieniä yksittäisiä tolleroita seuraavalle pellille. Paista 180 C° n. 30 minuuttia.

Pohja:

Nostele uunipellille kahdella lusikalla messeviä tuulihattutolleroita ympyrän muotoon. Älä siis pelkästään kranssiksi vaan muista täyttää myös ympyrän keskusta. Älä laita niitä aivan kiinni toisiin, mutta tarpeeksi lähekkäin, että uunissa paistuessaan ne tarttuvat toisiin kiinni.

Nostele toiselle uunipellille lopputaikinasta lusikoilla/pursottimella pieniä yksittäisiä tuulihattuja. Paista 200 asteessa 15 – 20 minuuttia.

Skagenröra-täyte:

100 g kuorittuja katkarapuja
400 g kuorellisia katkarapuja
2 purkkia (á 500 gr) Valion luomu maustamatonta turkkilaista jogurttia
2 ruukkua Järvikylän luomutilliä
2 rkl sitruunamehua
1 iso punasipuli
ripaus maustepippuria
suolaa maun mukaan
Koristeluun 6 kokonaista katkarapua
Yksittäisiä katkarapuja
Tuorekurkkua
Loput Järvikylän luomutillistä, jota täytteeseen ei mennyt
Sitruunanviipaleita

Valmista täyte sillä välin, kun kakku on uunissa. Kuori jokiravut, mutta älä huuhtele niitä. Älä laita kaikkia kuorittuja rapuja röraan vaan jätä kourallinen koristeeksi. Notkista luomujogurtti ja sekoita siihen hienoksi pilputtu punasipuli. Lisää ravut ja leikkaa 1 ruukku tilliä pieneksi. Lisää lopuksi sitruunamehu ja mausteet. Laita jääkaappiin tekeytymään siksi aikaa, kunnes on täytteiden laiton vuoro.

Leikkaa varovasti ympyränmallinen tuulihattu keskeltä kahtia ja yksittäiset pienet tuulihatut myös. Lado täytettä tarpeeksi väliin, ottaen huomioon kuitenkin, ettei sitä saa valua kakkua leikattaessa. Nosta hattu ison tuulihattuympyrän päälle, tämä on siis kakun pohja. Sommittele yksittäiset pienet tuulihatut ison pohjan päälle kauniisti niin, että kakkua olisi sitten helppo leikata. Koristele kakki sitruunanviipaleilla, tillillä, kokonaisilla katkaravuilla, kuorituilla katkaravuilla tuorekurkulla.

 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme