Mainos
Mainos

3. jakso: Annen rapea mustikkaunelma

Koko Suomi leipoo ohjelman kolmannessa jaksossa Annen mustikkapiirakan erikoisuus olivat manteli-limelastut.

Pohja:

1 ¼ dl kaurahiutaleita
1 ¼ dl vehnäjauhoja
1/2 dl mantelirouhetta
¾ dl fariinisokeria
1 tl leivinjauhetta
75 g vähäsuolaista voita

Täyte:

2 dl metsämustikoita (pakaste tai tuore)
½ dl vettä
½ tl kanelijauhetta
3 liivatetta
1 dl maitorahkaa
1 dl kuohukermaa
1 valkuainen
1 dl tomusokeria
1 lime

Manteli-limelastut:

20 g mantelijauhe
20 g voita
¼ dl fariinisokeria
½ rkl vehnäjauhoja
½ rkl maitoa
½ tl limenkuoriraastetta

Koristelu:

160 g pensasmustikoita

Pohjaa varten rouhi mantelirouhetta vähän pienemmäksi ja paahda pannulla. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Sulata voi ja lisää se kuiviin aineisiin. Sekoita tasaiseksi ja painele taikina irtopohjavuokaan (suorakaide tai pyöreä 20 cm). Paista uunin keskitasolla 175 asteessa n. 15 min. Anna pohjan jäähtyä.

Laita täytteen liivatteet likoamaan kylmään veteen. Mittaa mustikat ja vesi kattilaan ja keitä sen verran että mustikat hajoaa ja päästää kaikki mehut irti. Soseuta sauvasekoittimella. Purista liivatteista neste, lisää ja liuota ne mustikoiden joukkoon, lisää myös kanelijauhe ja sekoittele hyvin. Siivilöi mustikkasose toiseen astiaan jäähtymään ja sekoita joukkoon ½ dl limemehua.

Vatkaa kuohukerma vaahdoksi, lisää rahka ja ¾ dl tomusokeria. Vatkaa toisessa kulhossa valkuainen ja loppu tomusokeri vaahdoksi. Yhdistä mustikkasose hämmentäen ensin kerma-rahkavaahtoon ja kääntele sitten joukkoon valkuaisvaahto.

Kaada täyte jäähtyneen pohjan päälle ja laita hyytymään jääkaappiin noin puoleksi tunniksi. Voit aloittaa hyydyttämisen ensin pakastimessa jos on kiire.

Manteli-limelastuja varten sulata voi, lisää ensin sokeri ja sitten kaikki muut aineet. Keitä hiljalleen pari minuuttia. Nostele teelusikalla nokareita pellille leivinpaperin päälle. Paista uunin keskitasossa 175 asteessa n. 6-7 min. Anna jäähtyä pellillä.

Irrota hyytynyt kakku vuoasta ja siirrä tarjoiluastialle. Koristele pensasmustikoilla, tomusokerilla ja manteli-limelastuilla.

 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme