Mainos
Mainos

3. jakso: Anun mehevä mustikkapiirakka amerikkalaiseen tapaan

Koko Suomi leipoo -ohjelman kolmannessa jaksossa Anun mustikkapiirakan tyyli tuli rapakon takaa.

Pohja:

250 g digestivekeksejä
75 g pehmeää voita

Täyte:

250 g ranskankermaa
250 g maitorahkaa
250 g mascarponejuustoa
1 dl Siro-hienosokeria
1½ dl ruokokidesokeria
¾ dl Maizenaa
1 rkl vaniljasokeria
4 kananmunaa
12 dl tuoreita mustikoita
hyytelösokeria
pala voita vuoan voiteluun

Murskaa keksit ja lisää joukkoon pehmeä voi. Sekoita tasaiseksi. Voitele kukkavuoan reunat voilla.

Laita kukallinen reunavuoka leivinpaperoidulle uunipellille ja painele keksimuruseos pohjalle. Vatkaa kaikki täytteen ainekset sekaisin kulhossa. Kaada ½ täytteestä keksipohjalle. Ripottele 4 dl mustikoita kerrokseksi täytteen päälle ja kaada sitten loput täytteet vuokaan niin, että mustikat peittyy.

Paista 175-asteisen uunin keskitasolla 45-55 minuuttia, kunnes piirakka on hyytynyt. Jos pinta meinaa paistamisen loppuvaiheessa tummua, peitä vuoka leivinpaperilla. Anna piirakan jäähtyä hieman. Laita loput mustikat piirakan päälle ja valmista hyytelösokerista ja vedestä kiille. Levitä kiille mustikoiden päälle. Anna hyytyä ja nosta sitten reunavuoka irti piirakasta. Koristele vielä  sitruunamelissanlehdillä ja lumi-mustikoilla (valkuaista ja tomusokeria mustikoiden pintaan).

 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme