Mainos

3. jakso: Heidin raikkaan rouskuva mustikkapiirakka

Koko Suomi leipoo -ohjelman toisessa jaksossa Anu teki mustikkapiirakkaansa jogurttitäytteen.

Pohja:

120 g voita
80g tomusokeria
1 keltuainen
200g vehnäjauhoja
50 g mantelijauhetta
vaniljaa
1rkl maitoa

Mustikkatahna:

200g pakastemustikoita
1 dl hillo-marmeladisokeria
3 keltuaista
60 g voita

Jogurttitäyte:

3 tl liivatejauhetta
3 rkl limenmehua
2 dl vispikermaa
3 dl paksua täyteläistä jogurttia 55 g sokeria

Marenki:

1 valkuainen
¾ dl sokeria
mustikkajauhetta

Päälle:

tuoreita mustikoita
karhunvattuja
macadamianpähkinöitä
marenkirouhetta
tomusokeri

Siivilöi jauhot ja tomusokeri kulhoon. Sekoita mantelijauho joukkoon ja rouhi vaniljaa myllystä. Lisää hieman pehmennyt voi ja nypi seos murumaiseksi. Lisää keltuainen ja maito ja vaivaa tasaiseksi taikinapalloksi. Kääri kelmuun ja laita jääkaappiin asettumaan.

Valmista mustikkatahna. Laita kattilaan mustikkasose, hillosokeri ja keltuaiset. Kuumenna, kunnes seos pulpahtaa. Alenna lieden lämpötilaa ja jatka keittämistä, kunnes hilloke sakenee (5-10 minuuttia). Jäähdytä kylmässä vesihauteessa. Kaada mustikkahilloke kulhoon ja lisää voi nokareina. Vatkaa seos vaahtomaiseksi ja jäähdytä.

Ota taikina jääkaapista ja kaulitse kevyesti jauhoitetulla työtasolla ja nosta kaulittu taikina kaulimen avulla piirasvuokaan. Painele taikina tasaisesti vuoan pohjalle ja reunoille. Pistele haarukalla, peitä foliolla ja laita 200 asteiseen uuniin 10-15 minuutiksi. Poista folio ja paista vielä 2-3 minuuttia kunnes pohja on kypsä ja saanut pientä väriä. Alenna uunin lämpö 125 asteeseen ja valmista marenki. Vaahdota kananmunan valkuaiset ilmavaksi ja kestäväksi vaahdoksi sähkövatkaimella tai yleiskoneessa. Vaahdon on pysyttävä kulhossa, vaikka sen kääntäisi ympäri. Lisää sokeri pienissä erissä koko ajan voimakkaasti vaahdottaen. Jatka vaahdottamista kunnes vaahto on kiiltävää ja tasaista. Lisää elintarvikeväriä teelusikalla ja sekoita marenki tasaisen väriseksi.

Levitä kevyesti voidellulle leivinpaperille ohueksi levyksi ja paista n. 45 minuuttia 125 asteen lämmössä. Jogurttitäytettä varten laita limenmehu ja liivatejauhe pieneen kattilaan, ja kuumenna sen jälkeen varovasti n.3 min koko ajan sekoittaen kunnes liivate liukenee. Sekoita sokeri ja jogurtti yhteen ja lisää liivateseos. Laita jääkaappiin tai jäähdytä vesihauteessa sillä välin kun vatkaat kerman. Yhdistä jogurttiseos kerman joukkoon. Levitä jäähtyneen piirakkapohjan päälle mustikkatahna, ja sen päälle kermajogurtti. Nosta jääkaappiin jähmettymään.

Rouhi valmis marenkilevy paloiksi. Paahda pähkinöitä kevyesti ja rouhi myös ne mutta jätä melko isoiksi paloiksi. Peitä piirakan pinta tuoreilla mustikoilla, karhunvatuilla, pähkinöillä ja marenkipaloilla. Viimeistele tomuokerilla.

 

Mainos

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot