Mainos
Mainos

3. jakso: Irman Suomineito-mustikkapiirakka

Koko Suomi leipoo -ohjelman kolmannessa jaksossa Irman mustikkapiirakan erikoisuus oli valkosuklaa.

Pohja:

4 kananmunaa
4 dl sokeria
4 dl kermaa
2 dl voisulaa
7 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
1 tl violettia pastaväriä

Sulata voi. Vatkaa kananmunat ja sokeri hyväksi vaahdoksi. Lisää kerma ja voisula vuorotellen taikinaan. Sekoita kuivat aineet ja lisää ne lopuksi taikinaan. Lisää väriaine taikinan joukkoon kun olet hieman lisännyt jauhoja. Levitä taikina ”suomimuottiin”. Paista 180 asteessa noin 20 minuuttia.

Täyte 1:

6 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
2 dl ranskankermaa
1/2 dl sokeria
3 rkl tomusokeria
2 tl vaniliinisokeria
Levy valkosuklaata (rouhittuna)
2 1/2 rkl konjakkia
1/2 sitruunan mehu

Täyte 2:

3 litraa mustikoita
1 tl suolaa
Kiillesokeria 

Laita liivatelehdet pehmenemään väh. 5 min ja sillä aikaa vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää siihen ranskankerma, sokerit, rouhittu suklaa sekä konjakki. Kiehauta sitruunan mehu ja sulata liivatelehdet siihen. Kaada seos ohuena nauhana kermaseokseen. (täyte 1) Hyydytä pakkasessa noin 20 minuuttia. Lisää päälle mustikat ja kiillesokeri (täyte 2). Koristele.

 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme