Mainos
Mainos

3. jakso: Lorin mustikkapiirakka

Koko Suomi leipoo ohjelman toisessa jaksossa Lori teki mustikkapiirakkansa kera tarjottavaksi tuorejuustojäätelöä.

Piirakka:

300 g kylmää margariinia
6 dl vehnäjauhoa
2-4 rkl vettä
2 l mustikoita
2-2,5dl sokeria
2 dl vehnäjauhoa
ripaus muskottipähkinää

Leikkaa kylmä margariini kuutioiksi, lisää vehnäjauho ja nypi muruksi. Lisää kylmää vettä ja sekoita kunnes taikina tulee yhteen. Peitä kelmulla ja laita jääkaappiin 20-30min. Sekoita mustikat, sokeri ja vehnäjauhot. Leikkaa taikina kahteen ja kauli pohja. Laita pohja syvään piirakkavuokaan (noin 26cm halkaisija). Kaada mustikat vuokaan ja peitä taikinakannella. Leikkaa pieniä viiltoja taikinakanteen ja paista uunissa, 170C asteessa 1 – 1, 5 tuntia. Mustikkatäyte kuplii kun piirakka on valmis. Anna levähtää ja tarjoile vanilja-jäätelön kanssa.

Vanilja-tuorejuusto –jäätelä à la Lori 

3,5 dl kermaa
2 vaniljatankoja
100 g tuorejuustoa
1,5 tl suolaa
75 ml sokeri

Vatkaa tuorejuusto pehmeäksi. halkaisee vanilja tankoja lisää siemeniä tuorejuustoon. Vatkaa kuohukerma, lisää suola ja sokeri.

Sekoita yhteen ja laita jäätelökoneeseen.

 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme