Mainos
Mainos

3. jakso: Lotan kaurainen suklaa-mustikkapiirakka

Koko Suomi leipoo -ohjelman kolmannessa jaksossa Lotan piirakassa yhdistyivät kaksi herkkua; suklaa ja mustikat.

Vuokaan:

(halkaisija 24cm)
voiteluun voita
isoja kaurahiutaleita

Pohja:

100 g voita
1 dl ruokokidesokeria
¼ dl ruokosokerisiirappia
1 muna
vajaa 1 dl piimää
1 ½ dl vehnäjauhoja
¾ dl isoja kaurahiutaleita
½ dl tummaa kaakaojauhetta
1 tl ruokasoodaa
½ tl vaniljajauhetta

Täyte:

200 g mustikoita
250 g mascarpone tuorejuustoa
50 g sulaa tummaa suklaata
2 munaa
(½ dl sokeria)

Suklaamuru:

¾ dl vehnäjauhoja
¾ dl sokeria
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
ripaus leivinjauhetta
1 dl kaurahiutaleita
40 g sulaa voita
pari palaa tummaa suklaata sulana

Päälle:

100 g pensasmustikoita

Kauralastut:

30 g voita
½ dl ruokokidesokeria
1 dl kauraleseitä
1 tl vehnäjauhoja
1 tl tummaa kaakaojauhetta
1/3 tl leivinjauhetta
ripaus vaniljajauhetta
2 tl ruokosokerisiirappia
1–2 tl maitoa
50 g tummaa suklaata

Pohja:

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Vaahdota voi, sokeri ja siirappi. Lisää joukkoon muna, piimä ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Levitä taikina kaurahiutaleilla jauhotettuun irtopohjavuokaan ja esipaista pohjaa noin 5–10 minuuttia.

Täyte:

Levitä mustikat pohjan päälle. Sekoita tuorejuusto, munat, sula suklaa ja sokeri ja levitä mustikoiden päälle.

Suklaamuru:

Sekoita kaikki ainekset ja levitä piirakan päälle ja paista noin 35-45 minuuttia. Koristele pensasmustikoilla ja kauralastuilla.

Kauralastut:

Sekoita kaikki ainekset kulhossa. Pyöritä taikinasta 8 pientä palloa ja paista 5-7 minuuttia 200 asteisessa uunissa. Koristele suklaasulalla.

 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme