Mainos
Mainos

3. jakso: Marian Oma maa mustikka – Suussasulava valkosuklaamustikkapiirakka

Koko Suomi leipoo -ohjelman kolmannessa jaksossa Marian mustikkapiirakassa oli mustikkamarmeladia ja valkosuklaata.

Pohja:

100 g voita
1 dl sokeria
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

Mustikkamarmeladi:

200 g metsämustikoita
65 g marmeladisokeria
1–2 rkl vettä

Täyte:

200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria (noin 80-100 g)
2 munaa
100 g sulatettua valkosuklaata
½ sitruunan mehu
1 rkl perunajauhoa 

Päälle ennen paistamista:

1 dl mustikoita (noin 60 g)
1 rkl sokeria

Koristelu:

2 dl kermaa
1 dl rahkaa
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 dl pensasmustikoita
Sitruunamelissan lehtiä
Valkosuklaata

Vuoka: 20 cm irtopohjavuoka 

Valmista pohja. Sekoita voi ja sokeri. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Paista pohjaa 200 asteessa noin 5–10 minuuttia. Pohjaa paistaessa voit halutessasi laittaa herneitä pohjan painoksi leivinpaperin päälle.

Valmista mustikkamarmeladi. Kiehauta kattilassa 200 g mustikoita ja 65 g hillo-marmeladisokeria noin 5 minuuttia. Anna marmeladin hieman jäähtyä.

Valmista täyte. Sekoita tuorejuusto ja sokeri. Lisää munat yksitellen ja sekoita hyvin. Lisää sulatettu valkosuklaa. Lisää puolikkaan sitruunan mehu ja 1 ruokalusikallinen perunajauhoa. Paista 150 asteessa noin 50-60 minuuttia tai kunnes pinta ei ole enää hölly. 

Valmista koristeet. Vaahdota koristelussa käytettävä kerma ja sekoita rahkan kanssa. Anna piiraan jäähtyä ja koristele kermarahkapursotuksella, pensasmustikoilla, sitruunamelissan lehdillä ja valkosuklaakoristeilla. 

 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme