Mainos
Mainos

3. jakso: Teron rukiinen mustikkapiirakka

Koko Suomi leipoo -ohjelman kolmannessa jaksossa Teron mustikkapiirakan pohjaan oli käytetty ruista.

Pohja:

150 g kylmää voita
2 dl vehnäjauhoja
2 dl ruissihtijauhoja
1 dl tomusokeria
1 muna
2 rkl kylmää vettä
1–2 tl kardemummaa

Täyte:

250 g mustikoita 
1–2 dl sokeria
1–2 rkl Perunajauhoja
1 Vaniljatangon siemenet
1 dl sokeria
200 g rahkaa
200 g kermaviiliä
1 muna
1 rkl perunajauhoja 

Koristeeksi 1 dl tuoreita mustikoita

Tee pohja. Nypi kylmä voi jauhojen ja tomusokerin kanssa rakeiseksi seokseksi. Lisää muna ja vesi ja vaivaa sen verran että muodostuu taikina. Kiedo taikina muoviin ja laitaa jääkaappiin noin 30 minuutiksi. Sillä välin valmista mustikkatäyte. Kaada mustikat kattilaan, vesitilkan ja sokerin kanssa. Keitä niin että kuumenee. Ripottele perunajauhoja ja sekoita kunnes sakenee. Jäähdytä mustikat.

Sekoita rahka, kermaviili, muna, sokeri ja perunajauho keskenään kulhossa.

Ota taikina jääkaapista. Painele se matalaan neliön muotoiseen vuokaan (noin 24 x 30 cm vuoka). Kaada mustikat pohjan päälle ja levitä tasaisesti. Kaada rahkaseos päälle. Paista 175 asteisessa uunissa alimmalla tasolla noin 40 minuuttia.

Koristele valmis piirakka tuoreilla mustikoilla

 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme