Mainos
Mainos

4. jakso: Annen puolukkainen mokka-marenkikakku

Koko Suomi leipoo -ohjelman neljännessä jaksossa Annen mokkakakussa oli jännittävä makuyhdistelmä, kun perinteisten ainesten lisäksi kakussa oli reilusti puolukoita.

Marenki-pähkinäpohja:

5 valkuaista
2 ½ dl sokeria
1 dl mantelijauhetta
1 dl hasselpähkinäjauhetta
1 dl maissijauhoa
1 rkl puolukka tai karpalojauhetta
1 rkl puolukka tai karpalojauhetta

Mokkatäyte:

1 dl kermaa
1 rkl perunajauhoja
1 dl sokeria
1 kananmuna
½ dl vahvaa kahvia
100 g vähäsuolaista voita

Puolukkatäyte:

200 g pakastepuolukoita
½ dl vettä
3 liivatetta
2 dl kuohukermaa (josta puolet koristeluun)
100 g maustamatonta tuorejuustoa
½-1 dl tomusokeria

Pohjaa varten piirrä leivinpaperille kaksi ympyrää, halkaisijat 23 cm, jos yhdelle pellille ei mahdu kahta, voit tehdä ympyrät myös kahdella pellillä. Sekoita kaikki jauhot huolellisesti keskenään. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää loppuvaiheessa sokeri vähitellen. Kääntele jauhot valkuaisvaahdon joukkoon. Levitä taikina ympyröille tasaisesti. Pursota pienellä tyllalla koristeita eri pellille. Paista pohjia kiertoilmalla 155 astetta, noin 20 minuuttia. ja koristeita noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä vähän ja leikkaa sen jälkeen veitsellä ympyröistä 20 cm ympyrät. Ota jo tässä vaiheessa mokkatäytteen voi pehmenemään.

Valmista täytteistä ensin puolukkatäyte. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Keitä puolukoita sen verran että ne pehmenevät ja alkavat hajota ja soseuta ne sen jälkeen sauvasekoittimella. Siivilöi ja liuota liivatteet kuumaan puolukkaseokseen. Anna jäähtyä. Vatkaa kerma ja lisää loppuvaiheessa tomusokeria. Notkista tuorejuustoa, sekoita se puolukkasoseeseen ja lisää puolet kermavaahdosta. Maista ja lisää sokeria jos tarpeen.

Mokkatäytettä varten keitä ensin vahvat kahvit. Mittaa kattilaan kerma, sokeri, muna, kahvi ja perunajauhot ja sekoita vispilällä tasaiseksi. Kuumenna vispaillen kunnes seos saostuu, mutta älä keitä. Jäähdytä kiisseli kylmässä vesihauteessa edelleen hämmennellen. Kun kiisseli on jäähtynyt, vatkaa voi vaahdoksi ja lisää kahvikiisseli vähitellen koko ajan vatkaten.

Kokoa kakku irtopohjavuokaan (20 cm). Alimmaiseksi yksi pohja ja sen päälle 1/3 kahvikreemistä, seuraavaksi kerros puolukkatäytettä, sitten toinen pohja ja sen päälle taas kreemiä. Laita kakku jääkaappiin noin puoleksi tunniksi. Sekoita loput puolukkatäytteestä lopun kermavaahdon joukkoon ja pursotuspussiin, jossa on tähtitylla. Siirrä kakku vuoasta tarjoiluastialle ja pursota pieniä ruusuja kakun päälle.

 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme