Mainos
Mainos

4. jakso: Anun mantelinen appelsiini-mokkakakku

Koko Suomi leipoo -ohjelman neljännessa jaksossa Anun mokkakakku oli maustettu appelsiinilla ja koristeltu mantelikrokantilla.

Pohja:

5 kananmunaa 
2 dl hienosokeria
2 dl vehnäjauhoja
½ dl pannulla paahdettua mantelirouhetta
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl appelsiininkuoriraastetta

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vaahdota munat ja sokeri kestäväksi vaahdoksi. Lisää appelsiininkuori ja paahdetut mantelirouheet joukkoon. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja siivilöi muna-sokeriseokseen. Kääntele kaavinta apuna käyttäen varovasti kaikki ainekset sekaisin. Voitele halkaisijaltaan 20 cm kakkuvuoan reunat ja laita leivinpaperista pohjalle pala. Paista pohjaa noin 45 minuutin ajan. Jos kakun pinta tummuu paistamisen loppuvaiheessa, peitä leivinpaperilla. Kokeile kakun kypsyys tikulla. Anna kypsän pohjan levätä hetki uunista ottamisen jälkeen ja kumoa vasta sitten. Anna myös kakun jäähtyä kakkuvuoka sen päällä.

Mantelikrokantti koristelua varten:

1½ dl manteleita ja pekaanipähkinöitä
2 dl hienosokeria
2 tl luomu-appelsiinin kuorta raastettuna
Raasta appelsiininkuori. Voitele leivinpaperi öljyllä. Sulata sokeri pienessä kattilassa, mausta appelsiininkuorella. Sekoita mantelit ja pähkinät sulan sokerin joukkoon puulusikalla. Kaada seos nopeasti leivinpaperille ja levitä levyksi. Anna jäähtyä puolisen tuntia. Hienonna terävällä veitsellä.

Täyte:

5 liivatelehteä
n. 4 rkl pikakahvijauhetta
1 rkl kaakaojauhetta
6 rkl vettä 
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g appelsiininmakuista tuorejuustoa
2 dl sokeria
4 tl vaniljasokeria
4 dl kuohukermaa

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 10 minuuttia. Vaahdota kuohukerma. Sekoita murukahvi ja kaakaojauhe kiehuvan kuumaan veteen. Nosta liedeltä ja liuota vedestä puristetut liivatteet kuumaan kaakaokahviin. Laita tuorejuustot kulhoon ja pehmitä sekoittamalla niitä. Kaada hieman jäähtynyt kahvi ohuena nauhana tuorejuuston joukkoon samalla voimakkaasti sekoittaen. Mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.  Sekoita kermavaahto muutamassa erässä juustoseokseen. Näin täytteestä tulee kuohkea.

Kostutus:

1½ dl vahvaa kahvia pikakahvijauheesta
1 tl vaniljasokeria
½ dl maitoa
Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta pohjakerros maitokahvilla ja levitä täytettä reunoja myöten. Tee sama muille kerroksille. Levitä loput täytteestä kakun pinnalle ja reunoille. Painele krokantti-murua reunoille ja laita kakku kylmään. 

Viimeistely:

2 luomuappelsiinia 
50 g tummaa suklaata

Ota sitruskuoriraudalla suikaleita hyvin pestystä appelsiinista. Kuori appelsiinit ja viipaloi palat kalvottomiksi.  Rouhi tummaa suklaata. Asettele appelsiiniviipaleet, suklaarouhe ja mantelikrokanttia kakun päälle kauniisti ja viimeistele koko komeus kuorisuikaleilla. 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme