Mainos

4. jakso: Heidin Mokkapäärynä unelma

Koko Suomi leipoo ohjelman neljännessä jaksossa Heidin mokkakakussa oli raikasta päärynää.

Marenkipohjat

4 valkuaista
2 ½ dl sokeria
½ tl vaniljasokeria
2 tl maissitärkkelysjauhoja
1 tl valkoviinietikkaa
1-2 tl vahvaa kahvia

Kahvisiirappi

1 dl sokeria
1/2 dl vettä
1 dl vahvaa kahvia

Täyte 1:

1 dl fariinisokeria
4 tl perunajauhoja
2 dl vispikermaa
2 tl pikakahvijauhetta
2 keltuaista
160 g huoneenlämpöistä voita

Täyte 2:

1 dl vispikermaa
125 g mascarponea
100 g maitorahkaa
½ dl sokeria
vaniljaa
1 kypsä päärynä raastettuna
päärynälikööriä

Koristelu

1 päärynä (valitse oikein kiinteä päärynä koristeisiin)
sitruunamehua
espressosuklaata
mantelilastuja
kahvisiirappia
tomusokeria

Marenki

Erottele valkuaiset. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi (noin 5 minuuttia). Vaahto on valmista, kun voit kääntää kulhon ylösalaisin ilman, että vaahto putoaa. Lisää joukkoon sokeri pienissä erissä rauhallisesti vatkaten. Siivilöi joukkoon maissitärkkelys. Lisää vaniljasokeri ja halutessasi etikka. Sivele leivinpaperille ohuelti ruokaöljyä. Pursota kaksi pyöreää kiekkoa kahdelle erilliselle pellille (halkaisijaltaan 20 cm) ja paista kiertoilmauunissa 100 asteessa 1- 1 ½ tuntia.

Kahvisiirappi

Laita kakki ainekset kattilaan ja keittele kunnes seos muuttuu siirappimaiseksi

Mokkakiisseli

Sekoita kattilassa keskenään fariinisokeri ja perunajauhot. Lisää kerma, kahvijauhe ja keltuaiset. Kuumenna vispilällä sekoittaen, kunnes kiisseli pulpahtaa. Anna jäähtyä. Vatkaa huoneenlämpöinen voi kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon kiisseli.

Päärynätäyte

Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa mascarponejuusto, rahka ja sokeri keskenään. Lisää raastettu päärynä ja mausta liköörillä. Yhdistä vispikerman joukkoon.

Päärynäkoristeet

Pese, kuivaa ja viipaloi päärynät aivan ohuiksi viipaleiksi. Sivele sitruunamehulla. Kuivata uunissa marenkien kanssa samaan aikaan.

Levitä päällimäiseksi tulevan marenkilevyn pintaa tasaisesti ja ohuesti mokkakreemiä ja aseta sivuun odottamaan. Pursota alimmaisen marenkilevyn päälle mokkakreemiä ja päärynämoussea. Ripottele päälle rouhittua espressosuklaata. Aseta päällimmäinen levy varovasti täytteen päälle. Paahda mantelilastuja hetki ja koristele kakku näyttäväksi mantelilastuilla, espressosuklaasta vuolluilla lastuilla, päärynälastuilla ja tipauttele kahvisiirappia kauniisti kakun pinnalle.

 

Mainos

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.