Mainos
Mainos

4. jakso: Irman mokkakakku

Koko Suomi leipoo -ohjelman neljännessä jaksossa Irman mokkakakku oli vahvasti kahvin makuinen.

Pohja:

4 kananmunaa
1 ½ dl sokeria
1 ½ dl dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
ripaus leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 rkl pikakahvijauhetta (cappucino)

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet lastalla käännellen, mutta älä vatkaa enää. Kaada taikina halkaisijaltaan 20 cm vuokaan. Paista 175 asteessa 30 - 45 minuuttia.

Kun kakku on uunissa, tee sillä välin voi-moccakiisseli hyytymään. Jäähdytä kakku kylmässä ennen täyttöä.

Voi-mocca kiisseli (kakun väliin)

6 dl kermaa
4 rkl maissijauhoja
4 dl sokeria
4 kananmunaa
1 dl väkevää kahvia Genoa pavuista jauhetusta kahvista tai (espresso pikakahvijauhetta)
1 vaniljasokeria
250 g voita
1 rkl kahvilikööriä
lakkahilloa

Riko munien rakenne rikki, lisää joukkoon nesteet, sokeri ja perunajauhot. Kuumenna sekoittaen, kunnes seos sakenee. Muista, että ei saa keittää! Jäähdytä kiisseli esimerkiksi kylmässä vesihauteessa sekoitellen välillä. Vatkaa rasva pehmeäksi ja lisää vaniljasokeri. Lisää jäähtynyt kiisseli rasvan kanssa yhteen pienissä erissä koko ajan vatkaten. Vatkaa kunnes se on vaaleaa ja kuohkeaa. Lisää täytteeseen lakkahilloa maun mukaan

Kuorrutukseen

Sokerikreemi

200 g leivontamargariinia
2 dl tomusokeria
0,5 rkl vanijasokeria
3 ½ rkl vahvaa cappucino(pika) kahvia

Vatkaa paloiteltu ja pehmeä margariini vaahdoksi tomusokerin kanssa, lisää lopuksi mausteet. Vuoraa kakku kreemillä ennen pursotusta

5 dl kermaa, esim. Flora Vispiä
2-4 rkl pikakahvijauhetta
4 rkl ruokokidesokeria

Vatkaa kerma, sokeri ja pikakahvijauhe keskenään ja pursota se kakun reunoille nauhana alhaalta ylöspäin ja koristele

Koristeluun:

Kahvisiirappi

1 tl pikakahvijauhetta
50 ml kiehuvaa vettä
1/2 dl vaaleaa siirappia

Lisäksi

50 g paahdettuja mantelilastuja
Kahvikarkkipapuja 

Paahda mantelilastut uunissa kunnes saavat hieman väriä. Kuorruta kakku terälehtityllalla alhaalta ylös röyhelöksi. Koristele mantelilastuilla ja kahvipavuilla.

 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme