Mainos
Mainos

4. jakso: Liisan oopperakakku mantelikrokantilla

Koko Suomi leipoo -ohjelman neljännessä jaksossa Liisan mokkakakku oli todella suklainen.

Kahvisiirappi:

150 g sokeria
1 dl vettä
30 g pakastekuivattua pikakahvijauhetta

Pohja:

45 g voita
4 kananmunaa
150 g tomusokeria
150 g mantelijauhetta
60 g vehnäjauhoja
4 kananmunan valkuaista
40 g erikoishienoa sokeria

Kostutusliemi:

250 ml vettä
250 g sokeria
2,5 rkl kahvisiirappia

Suklaaganache:

320 g tummaa suklaata
240 ml kermaa
25 g voita
+ 50 g tummaa suklaata pohjan voiteluun

Mokkakreemi:

240 g sokeria
1 rkl vettä
4 keltuaista
400 g voita
3,5 rkl kahvisiirappia

Mantelikrokantti:

100g kuorellisia manteleita
100 g sokeria

Aloita laittamalla kahvisiirappi kiehumaan. Sekoita kaikki aineet kattilassa ja anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia kunnes siirappi paksunee selvästi. Siirrä jäähtymään.

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Vuoraa kaksi uunipeltiä leivinpaperilla. Sulata voi ja jätä odottamaan. Vatkaa kananmunat ilmavaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään tomusokeri, mantelijauhe ja vehnäjauhot. Kääntele jauhoseos munavaahtoon. Lisää sulatettu voi. Vatkaa valkuaiset pehmeäksi vaahdoksi toisessa kulhossa. Lisää joukkoon sokeria pienissä erissä koko ajan vatkaten. Kääntele valkuaisvaahto kahdessa erässä muun taikinan joukkoon. Levitä taikina tasaisesti kahdelle pellille ja paista noin 7 minuuttia tai kunnes pinta saa hieman väriä.

Valmista kostutusliemi yhdistämällä kaikki ainekset kattilassa. Kuumenna sekoitellen kunnes sokeri sulaa. Siirrä jäähtymään.

Valmista seuraavaksi suklaaganache. Paloittele suklaa ja voi kulhoon. Lämmitä kerma kuumaksi ja kaada suklaan ja voin päälle. Sekoita kunnes suklaa on sulanut. Laita jääkaappiin odottamaan.

Aloita mokkakreemin teko paloittelemalla voi kuutioiksi, jätä odottamaan huoneenlämpöön. Sekoita sokeri ja vesi kattilassa. Kuumenna sokeri 120 asteeseen. Pyyhi välillä kattilan reunoja veteen kostutetulla pullasudilla, jottei sokeri kristallisoidu. Vatkaa sillä välin keltuaiset vaaleaksi vaahdoksi. Kaada kuuma sokeri varovasti keltuaisten sekaan koko ajan vatkaten. Vatkaa seos huoneenlämpöiseksi (n.10 minuuttia) Lisää kuutioitu voi pienissä erissä. Mausta kahvisiirapilla ja vatkaa tasaiseksi.

Valmista mantelikrokantti paahtamalla ensin manteleita pannulla. Lisää sokeri ja anna sulaa. Kun sokeri on saanut hieman väriä kaada seos leivinpaperin päälle jäähtymään. Murskaa kovettunut krokantti yleiskoneella murusiksi.

Kakun kasaaminen:

Ota 20 cm kakkuvuoalla kakkupohjista neljä ympyrää. Voitele pohjien toinen puoli sulalla suklaalla. Käytä kasaamisessa apuna irtopohjavuoan reunusta ja aloita laittamalla ensimmäinen pohja suklaapuoli alaspäin renkaan sisälle. Kostuta pohjaa kostutusliemellä. Levitä päälle mokkakreemiä. Käännä päälle toinen pohja, kostuta ja levitä päälle suklaaganachea. Toista samat uudelleen niin, että pinnalle tulee hieman paksumpi ganache kerros. Poista tukirengas. Levitä reunoille mokkareemiä ja taputtele mantelikrokanttia siihen kiinni. Laita loput mokkakreemistä tähtityllalla varustettuun pursotin pussiin ja pursota pinnalle vielä ruusukkeita kreemistä.

 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme