Mainos
Mainos

4. jakso: Lorin mokkakakku

Koko Suomi leipoo -ohjelman neljännessä jaksossa Lorin mokkakakun mausteena oli vaahterasiirappia.

Kakkupohja:

5 dl vehnäjauhoa
2 tl leivinjauhe
1/2 tl suolaa
2,5 dl ruokosokeria
125 g voita
2 kananmunaa
2,5 dl maitoa

Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi. Sekoita kaikki kuivat aineet toiseen kulhoon. Lisää kananmunat yksi kerrallaan. Lisää vuorotellen kuiva-aineet ja maito. Kaada irtoreunaiseen kakkuvuokaan ja paista 180 asteessa 25-30 minuuttia kunnes pohja on kypsä.

Kahvisiirappiseos:

2,5 dl kahvia
1 dl vaahtera siirappia
1 dl sokeri

Keitä yhdessä kunnes seos on paksu ja puolet vähemmän. Anna jäähtyä.

Täyte:

100 ml kuohukermaa vatkattuna
½ dl tomusokeria
150 g Philadelphia tuorejuustoa
1 pkt creme fraiche
1 dl vaahtera siirappia
2 rkl kahvilikööriä
kookoshiutaleet koristeeksi

Vatkaa tuorejuusto, vaahtera siirappi, likööri, tomusokeri ja crème fraiche keskenään.

Vatkaa kuohukerma ja sekoita varovasti. Leikkaa kakkupohja kahteen. Aseta alimmainen pohja takaisin kakkuvuokaan ja kostuta pohja kahvisiirappiseoksella. Levitä täyte ja laita toinen puolikas tämän päälle ja kostuta sekin. Anna kakun vetäytyä jääkaapissa noin puoli tuntia. Siirrä kakku tarjoiluvadille ja koristele kaakaolla ja kookoshiutaleilla.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme