Mainos
Mainos

4. jakso: Marian herkullinen kahvitäytekakku

Koko Suomi leipoo -ohjelman neljännessä jaksossa Marian kahvitäytekakun sisälllä oli vadelmia.

Pohja:

4 munaa
2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

Kahvikreemi:

180 g voita
6 dl tomusokeria
3 rkl vahvaa kahvia
1 rkl murukahvia
2 tl vaniljasokeria

Kahvisuklaamousse:

200 g tuorejuustoa
1 ½ dl tomusokeria
100 g Fazer sinistä suklaata
100 g Fazer tummaa suklaata
3 rkl vahvaa kahvia
1 rkl murukahvia
1 tl liivatejauhoa
3 dl kermaa

Valkosuklaadajmcappucinomousse:

200 g tuorejuustoa
1 dl tomusokeria
200 g valkosuklaata
2-3 rkl vettä
2 pussia dajm-cappuccinojauhetta (gevalia)
1 tl liivatejauhoa
3 dl kermaa
Kostutukseen vahvaa kahvia

Kakun sisälle:

Litra tuoreita vadelmia

Sokerimassakuorrute:

500 g Vaaleanruskea sokerimassa, esim. Sattina
500 g Vaahtokarkin makuinen sokerimassa, esim. confetti / funcakes

Koristeluun:

Helmiä (valkoisia erikokoisia)
Elintarvikeliimaa
Vaahtokarkin makuista sokerimassaa, josta tehdään koristeet.
Kimallespray helmiäinen

Mokkatäytekakku ohje:

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Jaa taikina kolmeen voideltuun ja jauhotettuun 20cm halkaisijaltaan olevaan kakkuvuokaan ja paista noin 10-15 minuuttia. Valmista täytteet.

Kahvisuklaamousse/
valkosuklaadajmcappucinomousse:

Vaahdota tuorejuusto ja tomusokeri. Lisää sulatettu suklaa. Valmista liivate. Lisää valmiiseen liivatteeseen lisäksi lopuksi myös murukahvi/cappucinojauhe.

Liivatteen valmistus:

Lisää liivatejauho ruokalusikalliseen kylmää vettä. Anna liivatteen olla noin 5 minuuttia. Lämmitä mikrossa noin 20 sekunttia. Anna liivatteen jäähtyä hieman ja lisää valmis liivate mousseen.

Lisää lopuksi vaahdotettu kerma ja sekoita varovasti tasaiseksi.

 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme