Mainos
Mainos

4. jakso: Teron kahvinystävien mokkakakku

Koko Suomi leipoo -ohjelmassa Tero luotti mokkakakun maustamisessa erittäin vahvaan kahviin.

Pohja:

4 munaa
4 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 dl perunajauhoja
4 tl leivinjauhetta
2 dl kuumaa vettä
Kostutukseen sokeroitua maitokahvia

Täyte 1:

1 muna
1 dl sokeria
1,5 dl erittäin vahvaa keitettyä kahvia
1,5 tl perunajauhoja
150g voita 

Täyte 2:

1 muna
1 dl sokeria
1,5 dl erittäin vahvaa keitettyä kahvia
1,5 tl perunajauhoja
200 g maitorahkaa
Vaniljasokeria tai vaniljaa myllystä 

Kuorrutus:

75 g laktoositonta voita
. dl vahvaa kahvia
4 dl tomusokeria
. dl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria 

Koristeeksi: 

150 g sulatettua valkosuklaata
4-5 ananaskirsikkaa
Tuoreita vadelmia
Kermavaahtoa

Munat ja sokeri vaahdotetaan, noin 3-4 minuuttia. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi ne taikinaan. Nostele jauhoseos varovasti sekaisin. Tämän jälkeen lisää vesi. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan jonka vetoisuus on noin 2,5 litraa tai halkaisija 26 cm.

Paista uunin alaosassa 175 asteessa noin 50 minuuttia. Kumoa ja jäähdytä kakku.

Valmista täytteet, kuorrutus ja valkosuklaalastut sulatetusta suklaasta sillä välin kun kakkupohja paistuu.

Laita ensimmäisen täytteen muna, sokeri, kahvi ja perunajauhot kattilaan ja lämmitä kunnes kiehahtaa. Vaahdota voi. Jäähdytä seos ja lisää se pieninä erinä voivaahdon sekaan.

Valmista toinen täyte. Muna, sokeri, kahvi ja perunajauhot kiehautetaan kattilassa. Jäähdytetään ja lisätään seos rahkaan.

Halkaise kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta pohjat maitokahvilla. Pursota kermavaahtoa kakkupohjaan niin että saat reunat ja levitä täyte 1 alimmaiseen pohjan päälle. Toista sama toisen kerroksen kanssa ja levitä täyte 2. Kostuta myös kansi. Levitä ohut kerros kermavaahtoa kakun pystyreunoille pursotusta varten. Oman valinnan mukaan pursota ruusukkeita tai tee pursottimella reunat kakun päälle. Levitä kuorrutus tasaisesti ja vähän kerrallaan ettei pinta “tulvi”. Pursota kermavaahdosta pystyraidoitus. Viimeistele kakku ananaskirsikoilla, vadelmilla ja valkosuklaalastuilla.

 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme