Mainos
Mainos

4. jakso: Ullan karpalo-cappuccinokakku

Koko Suomi leipoo -ohjelman neljännessä jaksossa Ulla maustoi cappuccinokakkunsa karpaloilla.

Pohja:

225 g huoneenlämpöistä voita
2 ¾ dl sokeria
4 onnellisen kanan munaa
3 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Voi ja sokeri vaahdoksi, sitten munat yksitellen ja lopuksi kuivat aineet. Anna jäähtyä hyvin.

Korppujauhota vuoka. Paista 180 asteessa noin 50 minuuttia tai kunnes kypsä, kokeile välillä. Paista kahdessa 18 cm vuoassa.

Täyte 1:

300 g voita
5 dl tomusokeria
1 dl cappuccinojauhoa liuotettuna kuumaan vesitilkkaan. Anna sulaa rauhassa.
vahvaa murukahvia maun mukaan.

Vaahdota voi ja tomusokeri. Lisää cappuccinojauho ja kahvi

Täyte 2:

200 g pakastekarpaloita
70 g hillo- ja marmeladisokeria

Keitä miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia ja jäähdytä.

Jaa jäähtynyt kakku neljään osaan niin, että laitat kolmeen eri väliin täytettä. Ensimmäiseen väliin laita cappuccinokreemi, toiseen väliin karpalohillo ja kolmanteen väliin taas cappucinokreemi. Jätä täytettä hieman yli, että saat kuorruttaa kakun päällisen sillä.

Kuorrutus:

3 dl vispikermaa
2 rkl cappuccinojauhoa

Koristelu:

Karpaloita
Tomusokeria

Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää cappuccinojauho. Pursota vaahdosta ruusukkeita kakun ympäri tai mahdollisesti levitä reunoille. Koristeeksi karpaloita tomusokeriin pyöritettynä.

 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme