Mainos
Mainos

5. jakso: Budapestleivos

Koko Suomi leipoo -ohjelman viidennessä jaksossa teknisenä tehtävänä oli budapestleivoksen valmistaminen.

Pohja

150 g valkuaisia
130 g siro sokeria
60 g hasselpähkinärouhetta
60 g hasselpähkinäjauhetta
20 g maizena

Täyte

30 g vaniljakreemijauhetta
100 g vettä
300 g vispikermaa vaahdotettuna

Täytteeksi

200 g säilykemandariinilohkoja

Koristeluun

tomusokeria, suklaata

Vaahdota valkuaiset ja sokeri. Vispaa valkuaisvaahtoon toinen erä sokeria. Sekoita hasselpähkinäjauho, hasselpähkinärouhe ja maizena keskenään ja sekoita varovasti valkuaisvaahdon joukkoon.

Pursota massa leivinpaperin päälle sormenpaksuisiksi nauhoiksi vieriviereen pellin pituiseksi pohjaksi. Paista pohja 170 asteisessa uunissa noin 25 minuuttia siten, että keskusta jää hieman pehmeäksi ja pinta kuivaksi. Käännä pohja ylösalaisin ja poista leivinpaperi. Valmista täyte. Valmista vedestä ja vaniljakreemijauheesta vaniljakreemi. Sekoita kreemi vaahdotetun kerman joukkoon. Levitä kermatäyte pohjan päälle. Ripottele päälle mandariinilohkot. Rullaa pohja tortuksi. Anna torttujen jähmettyä kylmässä. Koristele suklaa raidoilla ja ripottele pinnalle tomusokeria. Leikkaa 4 sentin paloiksi.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme