Mainos
Mainos

5. jakso: Irman juustoinen poropiirakka

Irma käytti gluteenittomassa piirakassaan poroa ja juustoa.

Pohja

125 g Voita
2 ½ dl Semperin jauhoseosta (hieno)
¾ dl tattarijauhoa
½ dl kaurahiutaleita
125 g maitorahkaa
50 g mustaleima emmentalia
1-3 tl sokeria

Raasta juusto. Sekoita jauhot keskenään. Vatkaa pehmeä voi vaahdoksi. Lisää voin joukkoon maitorahka ja juusto sekä sokeri. Lopuksi jauhot hyvin sekoittaen. Taputtele taikina vuoan pohjalle ja tee täyte

Täyte

250 g kylmäsavustettua poroa
200 g raejuustoa
100 g lapin leipäjuustoa
2 dl Gryerejuustoa raastettuna tai pilkottuna
2 kananmunaa
2 dl ranskan kermaa
1 dl persiljasilppua
1 dl ruohosipulisilppua
2 tl piparijuuritahnaa
mustapippuria
rouhittua viherpippuria
5 katajanmarjaa rouhittuna

Pilko ensin poro, leipäjuusto ja ruohosipuli. Rouhi katajanmarjat ja lisää nämä piirakkapohjalle. Sekoita kananmunat ja lisää joukkoon ranskankerma ja gryerejuusto sekä mausteet. Kaada täyte piirakkapohjan päälle. Paista ja lisää se piirakkapohjan päälle ja paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Koristele persiljalla.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme