Mainos
Mainos

5. jakso: Marian Välimerellinen savuporojuustopiirakka (gluteeniton)

Marian gluteenittoman piirakan maku tuli kylmäsavustetusta porosta ja useista eri juustoista.

Pohja:

100g huoneenlämpöistä voita
2 ½ dl gluteeniton jauhoseos (Semper)
1-2 tl psyllium
1 tl leivinjauhetta
3 rkl kermaa
1 dl juustoraastetta

Täyte:

2 munaa
2 dl kermaa
150-200 g juustoraastetta (mieto kermajuusto)
50 g koskenlaskija kylmäsavuporo
70-100 g kylmäsavuporoa
Kalamataoliiveja (kivettömiä)
Fetajuustoa (Arla apetina aurinkokuivattu tomaatti)

Koristeeksi:

Herneenversoja
Oliiveja
Fetajuustoa
Kirsikkatomaatteja 

Savuporojuustopiirakka ohje:

1. Sekoita pohjan ainekset keskenään ja laita taikina jääkaappiin noin ½ tunniksi.

Voitele ja jauhota piirakkavuoka.

2. Levitä pohjataikina tasaisesti vuoan pohjalle ja vähän reunoille ja laita leivinpaperi ja päälle herneitä.

Laita pohja noin 10 minuutiksi pakkaseen.

3. Paista pohja 200 asteessa noin 12-15 minuuttia.

4. Lämmitä kattilassa kerma ja sulatejuusto kunnes seos on tasaista ja jäähdytä hieman.

5. Lisää kermasulatejuustoseokseen munat ja juustoraaste, pilkottu savuporo ja sekoita tasaiseksi.

5. Lisää täyte pohjan päälle, lisää päälle oliivit ja fetajuusto.

6. Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia tai kunnes pinta saa kauniin värin.

7. Koristele hieman jäähtynyt piirakka herneenversoin, halkaistuin tomaatein, oliiveilla ja fetajuustolla.

 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme