Mainos
Mainos

5. jakso: Ullan gluteeniton pinaatti-vuohenjuustopiirakka

Koko Suomi leipoo -ohjelman viidennessä jaksossa Ulla teki gluteenittoman piirakan, joka sopii myös kasvissyöjille.

Pohja:

150 g margariinia
3,5 dl Semperin gluteenitonta jauhoseosta
1 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
3 rkl vettä

Nypi margariini, jauhot ja suola, lisää lopuksi kylmä vesi. Esipaista pohjaa 200 asteessa 10 minuuttia. Valmista tällä välin täyte.

Täyte:

150 g juustoraastetta
200 g tuoreita kotimaisia pinaatteja
½ sipuli
1 prk kermaviiliä
2 dl ruokakermaa
2 onnellisen kanan munaa
pippuria myllystä
sormisuolaa murskattuna 2 tl verran
vuohenjuustopötkö

Koristeeksi

ruukkurukolaa 1 ruukku, herneenversoja ja tuoretta viikunaa 3 kpl

Pilko pinaatti ja sipuli. Sekoita ne yhdessä juustoraasteen kanssa ja aseta vuoan pohjalle. Valmista munamaito ja lisää siihen mausteet. Kaada seos vuokaan. Leikkaa vuohenjuusto kiekoiksi ja asettele vuokaan päällimmäiseksi ympyrän muotoon. Jatka paistamista 225 asteessa noin 20-30 minuuttia. Jos vuohenjuustokiekot tummuvat liikaa, laita folio piiraan päälle.

Koristeena tuoretta viikunaa kiekkojen väliin ja halutessa herneenversoja keskelle sekä ruukkurucolaa esillepanoon lautaselle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme