Mainos

6. jakso: Heidin Prinsessa Arielin kakku

Kuudennessa jaksossa Heidi loihti upean Prinsesa Arielin kakun.

Pohja:

4 munaa
2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Hillo:

500g kypsää mangoa
4 passionhedelmää
2 dl hillo-marmeladisokeria

Vaniljakreemi

1 vaniljatanko
3 dl kevytkermaa
3rkl sokeria
ripaus suolaa
4 keltuaista
3 dl vispikermaa

Kostutus

1 ½ dl vettä
½ dl sitruunamehua
3 rkl sokeria

Kuorrutus

500 g marsipaania (aquan väristä tai vaalea turkoosi)

Koristelu

sokerimassaa
elintarvikevärejä
kimalletomuvärejä

Pohja:

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää siivilöiden taikinaan, varovasti nostellen. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista 200 asteessa noin 30 min, kokeile kypsyys kakkutikulla.

Hillo:

Laita kattilaan kuorittu ja pilkottu mango, lisää passionhedelmistä koverrettu sisus ja hillo-marmeladisokeri. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä n.5 min ja nosta vesihauteeseen jäähtymään

Kostutusliemi:

Laita ainekset kattilaan ja kuumenna kunnes sokeri on sulanut, anna jäähtyä

Vaniljakreemi:

Leikkaa viilto pitkin vaniljatankoa ja keitä sitä hetki kermassa. Ota kattila liedeltä ja lisää sokeri, suola ja keltuaiset hyvin sekoittaen. Nosta levylle ja hauduta kunnes kiisseli sakenee. Vatkaa kermavaahto ja lisää vaahtoon täysin jäähtynyt kiisseli

Kokoaminen:

Jaa kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta ja pursota spiraalimaisesti hilloa sekä kreemiä pohjalle. Nosta toinen kerros ja toista. Kostuta myös päällimmäinen kerros ja kuorruta kakun pinta kauttaaltaan ohuesti kreemillä. Nosta kakku vetäytymään.

Muotoile marsipaanista pallo tomusokeroidulla työtasolla, jotta se vähän lämpenee ja sitä on helpompi käsitellä. Kauli hyvin tomusokeroidulla pöydällä ohueksi levyksi. Pyöräytä valmis levy kaulimen avulla kakun päälle. Tasoita hyvin ja leikkaa siististi ylimääräiset marsipaaniliepeet.

Värjää valkoisesta sokerimassasta otettuja paloja erivärisiksi koristeita varten. Silikonista muottia apuna käyttäen tee meriaiheisia, erivärisiä kuvioita painamalla massaa muotteihin. Kumoa koristeet kuivumaan ja elävöitä koristeita maalaamalla niihin syvyyttä ja efektiä elintarvikeväreillä ja sivelemällä niihin kimalletomua. Tee myös pienellä liljamuotilla merivuokkoja. Liimaa pikeerin tai elintarvikeliiman avulla koristeita kakun kylkiin kuvaamaan merenalaista elämää. Tee pyöreillä erikokoisilla muoteilla vaaleansinisestä sokerimassasta kuplia ja sommittele myös niitä kakun pintaan. Osan kuplista voi myös painaa suoraan marsipaanin pintaan. Elävöitä kimalletomuvärillä.

Mainos

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot