Mainos
Mainos

6. jakso: Irman prinsessakakku

Koko Suomi leipoo -ohjelman kuudennessa jaksossa Irma loihti suloisen prinsessakakun.

(Vuoat 20 ja 26 cm)

Pohja

8 kananmunaa
4 dl Sirosokeria
1 dl perunajauhoja
3 dl erikoisvehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

Vatkaa kananmunat ja sokeri hyväksi vaahdoksi. Sekoita jauhot keskenään ja lisää ne siivilän läpi muutamassa erässä nuolijalla muna-sokeriseokseen Sekoita hyvin ettei jää paakkuja

Paista 175 asteessa 30-45 min. (Paistoaika riippuu kakun koosta. Ole tarkkana)

Vaniljakreemi

6 dl maitoa
2 vaniljatankoa
1,5 dl sokeria
120 g keltuaista
1,5 dl maissitärkkelystä
2 rkl voita
vaniljasokeria tarpeen mukaan

Mittaa kaikki muut ainekset kattilaan paitsi voi

Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Kun kreemi alkaa sakeentua ota pois liedeltä ja lisää voi vatkaten joukkoon.

Täyte

5 dl kermaa

Vatkaa kerma

Tee hillo:

6 dl tuoreita tai pakastevadelmia
1 dl hillosokeria
1 dl vettä

Lisää marjat, vesi ja hillosokeri kattilaan ja keitä muutama minuutti kunnes sakenee.

Kokoa kakku:

Levitä pohjan ensimmäisiin kerroksiin vadelmahilloa.
Toiseen kerrokseen vaniljakreemiä ja tämän päälle kerros vatkattua kerma.a
Nosta viimeiset kakkupohjat kanneksi kakuille.
Päällystä kermalla.

Kuorrutus:

1200 g vaaleanpunaista marsipaania
500 g valkoista sugar fondanttia tai sokerimassaa koristeisiin
Tomusokeria
Elintarvikeliimaa
Valkoista elintarvikeväriä
Helmiä
Kimallejauhetta

Pikeeri:

1 Munanvalkuainen
250 g tomusokeria
2-3 tippaa sitruunamehua
Vaahdota valkuainen ja 2/3 osa tomusokerista hyväksi vaahdoksi

Lisää sitruunamehu ja tomusokeria tarpeen mukaan (Kun nostat vaahtoa vispilän osalla ja jää pieni huippu tiedät että pikeeri on tarpeeksi kovaa pursotukseen)

Siirrä pursotuspussiin kuivumisen estämiseksi. Koristele.

Kuorruta kakku vaaleanpunaisella marsipaanilla. Tee sokerimassasta koristeita ja liitä ne elintarvikeliimalla prinsessakakkuun. Viimeistele kakku tomusokerilla, helmillä ja kimallejauheella.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme