Mainos
Mainos

6. jakso: Liisan raparperi-prinsessakakku

Kuudennessa jaksossa Liisa loihti prinsessakakun, joka sai makua raparperista.

Raparperihillo:

400 g raparperia
vähän vettä
200 g hillosokeria

Sitruunapohja:

3 suurta kananmunaa
3 dl sokeria
1 sitruunan raastettu kuori
50 g voita
1 tl vaniljauutetta
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Vaniljakiisseli:

4 keltuaista
50 g sokeria
25 g vehnäjauhoja
3,5 dl täysmaitoa
1 vaniljatanko

Kostutus:

3 dl Maitoa
2 tl vaniljasokeria

Kasaaminen:

400 g vaaleanpunaista marsipaania
6 dl kermaa
Nopeasti kuivuvaa kukkamassaa
valkoista sokerimassaa.

Aloita valmistamalla raparperihillo. Pilko raparperit paloiksi ja laita kattilaan. Lämmitä raparperiä ja vettä, kunnes nestettä alkaa irrota ja muodostuu höyryä. Lisää hillosokeri. Keitä 15 minuuttia. Kaada hillo purkkiin tai kulhoon ja siirrä kylmään hyytymään.

Tee seuraavaksi pohja. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vuoraa 18 cm:n kakkuvuoka leivinpaperilla.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää sitruunankuori. Sulata voi ja lisää muna-sokerivaahtoon vaniljan kanssa. Sekoita keskenään vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää vaahtoon kevyesti käännellen. Kaada taikina vuokaan ja paista noin 50-60 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla, jos taikinaa ei enää tartu tikkuun kakku on kypsä.

Pohjan paistuessa, valmista vaniljakiisseli. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Lisää vehnäjauhot ja vatkaa tasaiseksi. Lämmitä kattilassa maito ja halkaistu vaniljatanko kiehumispisteeseen. Ota kattila levyltä ja kaada vatkaten joukkoon muna-sokerivaahto. Kuumenna levyllä minuutti koko ajan vatkaten. Kaada toiseen kulhoon ja siirrä ohuena kerroksena kelmulla peitettynä jääkaappiin jäähtymään.

Valmista kukkakoristeet kaulimalla kukkamassa ohueksi levyksi. Ota massata muotilla kukan terälehdet ja ohenna jokaista lehteä reunoista pallotyökalulla.  Liitä terälehdet lieriön muotoisen keskustan ympärille ja jätä kuivumaan foliomuottiin.

Kokoa kakku leikkaamalla kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta alin pohja. Vaahdota kerma. Pursota kermasta rengas pohjan reunaan. Levitä renkaan keskelle kerros hilloa. Nosta päälle toinen pohja. Kostuta ja pursota kermasta rengas, kuten alimmassa pohjassa. Levitä keskelle vaniljakiisseliä. Peitä viimeisellä pohjalla. Laita päälle runsaasti kermaa ja muotoile kupoliksi. Laita kylmään odottamaan.

Kauli marsipaani levyksi ja nosta kakun päälle. Tee sokerimassasta helminauha kakun alareunaan. Nosta päälle sokerimassakukka.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme