Mainos
Mainos

6. jakso: Lorin prinsessakakku

Koko Suomi leipoo -ohjelman kuudennessa jaksossa Lorin prinsessakakun vaniljakreemi syntyi kookosmaitoon.

Kakkupohja:

3 kananmunaa
1dl sokeria
1dl vehnäjauhoja
1/2dl perunajauhoja
1tl leivinjauhetta
1tl vanilja

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.Lisää kuivat aineet ja kaada uunipeltiin. Paista 180C, 15-20min. Kumoa leivinpaperille, anna levähtää ja rullaa kääretortuksi.

Vaniljakreemi

3dl kookosmaitoa
1.5dl kuohukermaa
2 vaniljatanko, halkaistu
3 kananmunaa
1dl sokeria
6rkl maissitärkkelystä
1/2tl suola

Lämmitä kookosmaito ja kerma yhdessä vaniljan kanssa.

Vatkaa munat, sokeri ja maissitärkkelys yhdessä. Kaada osa maitoseoksesta muna-sokeri seokseen ja vatkaten koko ajan. Kaada loput maidosta.

Kaada seos takaisin kattilaan ja keitä paksuksi vanukkaaksi.

Kaada kulhoon ja peitä kelmulla.

Vadelmahillo:

5dl vadelmia
1.5dl sokeria
½ sitruunan mehu

Purista sitruunan mehu vadelmien joukkoon. Raasta myös hieman sitruunan kuorta sekaan. Keitä vadelmat ja sokeri keskilämmöllä kunnes se paksunee. Anna jäähtyä.

Levitä vadelmahillo kakkupohjan päälle, pursota vaniljakreemi ja kääri rullaksi.

Vatkaa kermavaahto ja levitä kakun päälle. Kauli marsipaani kelmun sisällä. Nosta marsipaani kakun päälle ja koristelee mieleksesi.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme