Mainos
Mainos

6. jakso: Marian makoisa prinsessakakku

Kuudennessa jaksossa Maria loihti makoisan prinsessakakun.

Prinsessakakku pohja:

4 munaa
2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

Vadelmahillo:

400g vadelmia
130g marmeladisokeria
2 rkl vettä

Vaniljakreemi:

2 ½ dl maitoa
1 ½ rkl maizenaa
2 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 keltuaista
3 dl kermaa vaahdotettuna

Kreemi kakun päälle:

150 g voita (huoneenlämpöistä)
5 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
2-3 rkl vettä (vadelmamehua)

Kuorrute:

500 g valkoista marsipaania
250 g vihreää marsipaania


Koristeiden tekemiseen:

Vaahtokarkin makuinen sokerimassa
Helmiä

PRINSESSAKAKKU POHJA-OHJE:

1. Vaahdota munat ja sokeri.

2. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.

3. Paista kakkupohja 175°C:ssa n. 35 min. (Tee paiston aikana vaniljakreemi ja kuorrutteessa käytettävä kreemi)

VANILJAKREEMI OHJE:

1. Sekoita ja kuumenna maito, maizena, sokeri, vaniljasokeri ja keltuaiset paksupohjaisessa kattilassa kunnes seos sakenee. Anna jäähtyä.

2. Lisää jäähdytettyyn seokseen vaahdotettu kerma. (Jätä n. 1 dl vaahdotettua kermaa sivuun, jonka lisäät lopuksi ylimmän välin vaniljakreemin päälle.

VADELMAHILLO OHJE:

1. Keitä kattilassa vadelmat ja marmeladisokeri n.5min. Anna hillon jäähtyä.

KAKUN KOKOAMINEN:

1. Jaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan.

2. Levitä väleihin ensin hillo ja sen päälle vaniljakreemi ja seuraavat kerrokset samoin. Lisää ylimpään väliin vaniljakreemin päälle vielä lisäksi hieman kermaa.

3. Kuorruta kakun pinta kreemillä.

4. Kaulitse marsipaani 2-3 mm paksuksi levyksi ja levitä se kakun päälle ja tasoita.

5. Koristele kakku.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme