Mainos
Mainos

6. jakso: Pienelle prinsessalleni – Anun karhunvatukkainen rimprempsakakku

Annen karhunvatukkainen prinsessakakku oli omistettu hänen omalle pikkuprinsessalleen.

Pohja:

4 munaa
1½ dl erikoishienoa sokeria
1 dl perunajauhoja
1 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

Voitele ja korppujauhota halkaisijaltaan 20 cm kakkuvuoka. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Vaahdota munat ja sokeri vaaleaksi, kestäväksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi puuhaarukalla käännellen taikinaan. Varmista kaavinta apuna käyttäen, että kaikki jauhot ovat sekoittuneet taikinaan. Kaada taikina kakkuvuokaan ja tasoita pinta. Paista 200 asteessa 25-30 minuuttia. Kokeile kypsyys vielä tikulla. Anna jäähtyä kumottuna vuoan alla.

Karhunvadelmahillo

350 g karhunvadelmia
n. 1 dl hillosokeria

Pieni karhunvadelmia hieman ja laita kattilaan hillosokerin kanssa kiehumaan. Keitä 10 minuuttia. Sekoita välillä. Kuori vaahto. Jäähdytä.

 

Vaniljakreemi:

2 dl kuohukermaa
1 dl maitoa
½ dl sokeria
½ vaniljatangon siemenet
2 rkl Maizenaa

Voikreemi:

100 g voita
1 keltuainen
1 rkl sokeria
½ dl vispikermaa vaahdotettuna

Sekoita kattilassa kerma, maito, sokeri, vaniljan siemenet ja Maizena. Kuumenna seosta koko ajan hämmentäen. Anna kiisselin kypsyä noin 5 minuuttia. Jäähdytä.  Tee voikreemi vatkaamalla voi, keltuainen ja sokeri vaahdoksi. Sekoita se jäähtyneen vaniljakreemin joukkoon. Kääntele vaahdotettu vispikerma lopuksi joukkoon.

Kermavaahto:

3 dl vispikermaa
½ vaniljatangon siemenet
2 rkl tomusokeria
Vaahdota vispikerma ja mausta.

Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta alimmaista maltillisesti maidolla ja levitä karhunvadelmahilloa ohut kerros. Laita sitten kreemiä hillokerroksen päälle. Tee keskimmäisen pohjaosan kanssa samoin.  Muotoile kermavaahdon avulla kakun päällinen pyöreäksi ja siisti ulkomuoto sileäksi. Laita kylmään odottamaan kuorrutusta.

Koristelu:

700 g valkoista marsipaania
violettia pastaväriä
tomusokeria viimeistelyyn
valkoista sokerikuorrutetta koristeiden tekoon

Pehmitä marsipaani ja värjää se hempeän lilaksi. Muotoile sokerimassasta prinsessan kruunu ja laita se kuivumaan folion avulla pystyasentoon pöydälle. Kaulitse marsipaani isoksi levyksi leivinpaperin päällä. Nosta levy kakun päälle ja tasoita ilmakuplat sekä muut epätasaisuudet pois. Leikkaa ylimääräinen massa reunoilta terävällä veitsellä. Koristele valkoisilla sokerimassasta pyöritetyillä ”helmillä” kakun reunat, aseta kruunu kakun keskelle ja viimeistele tomusokeri-hunnulla.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme