Mainos

7. jakso: Heidin raikas meloni-marjamoussekakku

Koko Suomi leipoo -ohjelman seitsemännessä jaksossa Heidin kesäisessä marjamoussekakussa oli käytetty kekseliäästi cantaloupemelonia.

Pohja 1

60 g pistaasipähkinöitä
2/3 dl sokeria
1 rkl vettä
1rkl sitruunamehua
200 g kaurakeksejä
75 g voita

Pohja 2

1 muna
1/2 dl tomusokeria
50 g mantelijauhoja
1 valkuainen
1 rkl sokeria
1/4 dl vehnäjauhoja
1 rkl voita sulatettuna

Hillo

200 g vadelmia
80 g hillo-marmeladisokeria
½ sitruunan kuori ja mehu

Melonimousse

200 g cantaloupemelonia kuutioituna
4 liivatetta
1 rkl appelsiinimehua
½ dl tomusokeria
vaniljaa
200g tuorejuustoa
2 dl vispikermaa

Mansikkamousse

2 ½ paseerattua mansikkasosetta (400-500g pakastettuja kotimaisia mansikoita)
4 liivatetta
1 ½ dl tomusokeria
4 dl vispikermaa

Koristelu

Pistaasipähkinöitä
mansikoita
vadelmia
valkosuklaata
(perunajauhoja ¾ osaa
tomusokeria ¼ osa)

Pohja 1

Mittaa sokeri, vesi ja sitruunamehu kattilaan. Keitä kunnes seos on vaaleanruskeaa. Lisää pähkinät ja sekoita hyvin. Kaada seos leivinpaperille ja anna jähmettyä.

Rouhi jähmettynyt seos karkeaksi rouheeksi monitoimikoneessa. Lisää myös keksit ja voisula.

Laita hillon ainekset kattilaan ja keitä hiljalleen kiehuvaksi. Keitä noin 5 minuuttia, jäähdytä ja levitä kerros keksi-praliinipohjan päälle.

Pohja 2

Vatkaa munat, sokeri ja mantelijauhot ilmavaksi taikinaksi. Vatkaa toisessa kulhossa valkuaiset ja pari ruokalusikallista sokeria vaahdoksi. Yhdistä vaahdot varovasti. Lisää lopuksi jauhot ja voisula.

Levitä taikina ohuelti leivinpaarein päälle pellille ja paista 200 asteessa noin 6 minuuttia. Kumoa jäähtyneenä ja leikkaa pohjasta muotin kokoinen ympyrä.

Melonimousse

Laita liivatelehdet likoamaan. Soseuta meloni tasaiseksi ja valuta esim. suodatinpussia apuna käyttäen. Sekoita tomusokeri, vaniljansiemenet tuorejuuston joukkoon. Lisää melonisose. Liuota pehmenneet liivatelehdet kuumennettuun appelsiinimehuun ja sekoita tuorejuusto meloniseokseen ohuena nauhana. Vatkaa kerma ja kääntele joukkoon.

Mansikkamousse

Laita liivatelehdet likoamaan. Sulata marjat ja paseeraa painamalla marjat siivilän läpi. Makeuta tomusokerilla.. Kuumenna kattilassa tilkka vettä ja liuota pehmenneet liivatelehdet niihin. Lisää marjasoseen joukkoon ja vispaa sitten kerma vaahdoksi. Yhdistä seokset varovasti nostellen.

Kokoa kakku irtopohjaiset vuoan avulla tai reunakalvosta tehtyyn muottiin. Halkaisija saa olla noin 24 cm. Painele pohjalle keksiseos ja sitten kerros hilloa. Seuraavaksi pohja 2 ja melonimousse. Anna hyytyä hetki ennen kuin levität mansikkamoussen. Anna hyytyä kylmässä kunnes täyte hyytynyt.

Leikkaa reunakalvosta muutama erikokoinen ympyrä ja valuta niille sulalla valkosuklaalla ohuita raitoja, jähmetä ja irrota varovasti kalvot. Koristele hyytynyt kakku näyttäväksi tuoreilla marjoilla, pähkinöillä, syötävillä kukilla ja valkosuklaa koristeilla. Tomuta päälle vielä tomusokerista ja perunajauhosta tehtyä ”lumijauhetta”.

Mainos

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.