Mainos

7. jakso: Liisan vadelmamoussekakku pistaasipohjalla

Koko Suomi leipoo ohjelman seitsemännessä jaksossa Liisan marjamoussekakussa oli reilusti valkosuklaata ja vadelmia pistaasipohjalla.

Vadelmahyytelö:

125 g tuoreita vadelmia
2 liivatelehteä
2 rkl sokeria
0,75 dl vettä

Valkosuklaamousse:

2 liivatelehteä
100 g maustamatonta tuorejuustoa
0,5 dl sokeria
1 rkl kiehuvaa vettä
100 g valkosuklaata
1 dl kermaa

Vadelmamousse:

375 g tuoreita vadelmia
2,25 dl sokeria
3 dl kermaa vaahdotettuna
300 g maustamatonta tuorejuustoa
6 liivatelehteä

Pistaasipohja:

105 g kuorettomia, suolaamattomia pistaasipähkinöitä
105 g mantelijauhetta
150 g tomusokeria
50 g vehnäjauhoja
5 kananmunaa
4 kananmunan valkuaista
75 g erikoishienoa sokeria
35 g voita

Valkosuklaaganache:

200 g valkosuklaata
45 g voita
1 dl kermaa

Koristeluun:

Pistaasipähkinöitä
Vadelmia

Tee ensin valkosuklaamousse. Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Sulata valkosuklaa. Yhdistä tuorejuusto ja sokeri kulhossa. Vatkaa kerma toisessa kulhossa ja kääntele joukkoon jäähtynyt valkosuklaa. Sulata liivatteet kuumaan vesitilkkaan ja lisää tuorejuustoseokseen sekoittaen. Kääntele sekaan valkosuklaakerma. Levitä mousse leivinpaperilla vuoratun 15 cm kakkuvuoan pohjalle ja laita pakastimeen hyytymään.

Valmista vadelmahyytelö laittamalla liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Soseuta vadelmat ja sokeri ja paseeraa siivilän läpi. Kuumenna vesi ja sulata siihen liivatelehdet. Sekoita joukkoon vadelmasose. Kaada hyytelö leivinpaperilla vuoratun valkosuklaamoussen päälle ja laita takaisin pakastimeen.

Valmista seuraavaksi vadelmamousse. Laita liivatelehdet kylmään veteen. Soseuta vadelmat ja sokeri ja paseeraa siivilän läpi. Kuumenna pieni määrä vadelmasoseesta ja liuota siihen liivatelehdet. Sekoita muu vadelmasose tuorejuuston kanssa. Lisää liivateseos vatkaten. Kääntele joukkoon vaahdotettu kerma.

Vuoraa 20 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla. Irrota hyytynyt valkosuklaamousse ja vadelmahyytelö vuoastaan ja laita suuremman vuoan pohjalle. Kaada päälle vadelmamousse ja laita pakastimeen.

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Vuoraa 2 peltiä leivinpaperilla. Valmista pohja jauhamalla pistaasipähkinät yleiskoneella. Sekoita joukkoon mantelijauhe ja tomusokeri. Lisää kokonaiset kananmunat ja jauhot. Vatkaa kuohkeaksi. Vatkaa valkuaiset pehmeäksi vaahdoksi, lisää sokeri vähitellen ja vatkaa kiiltäväksi marengiksi. Sulata voi ja kääntele joukkoon. Levitä taikina uunipelleille. Paista noin 10-15 minuuttia, kunnes pohja saa kauniin värin ja tuntuu sormella painettaessa napakalta.

Valmista valkosuklaaganache pohjien jäähtyessä. Paloittele suklaa ja voi kulhoon. Lämmitä kerma. Kaada suklaan päälle ja sekoittele kunnes suklaa sulaa. Anna jäähtyä ja vatkaa hieman kuohkeammaksi.

Kasaa kakku ottamalla pohjista kaksi 20 cm halkaisijaltaan olevaa ympyrää ja laita pohjat vadelmamoussen alle ja päälle. Levitä päälle ja reunoille valkosuklaaganachea. Koristele vadelmilla ja paahdetuilla pistaasipähkinöillä.

 

Mainos

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot