Mainos
Mainos

7. jakso: Ullan kesäinen marjamoussekakku

Koko Suomi leipoo -ohjelman seitsemännessä jaksossa Ullan marjamoussekakussa oli perinteisesti mansikkaa ja raparperia ja kuningatarmoussea.

Pohja:

3 onnellisen kanan munaa
1,5 dl ruokokidesokeria
1 ¼ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ dl mantelirouhetta
lopuksi 50 g sulaa voita/margariinia

Vaahdota munat ja sokeri, lisää kuivat ja lopuksi sula rasva. Kaada uunipellille ja paista 225 asteessa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Valmista tällä välin mousset lisäämättä niihin vielä liivatetta.

Mansikkaraparperimousse:

4 dl kermaa
250 g tuoretta mansikkaa
4 raparperinvartta
0,2 dl vettä
vaniljatanko
1 dl hillosokeria
1 dl tavallista sokeria
4 tl liivatejauhetta

Valmista raparperikiisseli kattilassa ja anna jäähtyä. Survo mansikat ja vatkaa kerma vaahdoksi. Yhdistä kaikki keskenään.

Kuningatarmousse:

3 dl kermaa
300 g tuoretta kotimaista mustikkaa
200 g tuoretta kotimaista vadelmaa
2 tl vanilliinisokeria
1,5 dl sokeria
2 tl liivatejauhetta

Paseeraa mustikat ja vadelmat. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta.

Anna hyytyä ja koristele kakku tuoreilla mansikoilla, vadelmilla ja pensasmustikoilla. Dippaa marjoja sulaan valkosuklaaseen.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme