Mainos

8. jakso: Andersin Suklaakakku nougattäytteellä

Koko Suomi Leipoo -ohjelman kahdeksannessa jaksossa taidonnäytetehtävänä oli tehdä suklaakakku, ja tässä on Andersin laatima resepti.

Kakku:

250 g voita

5 dl sokeria

2 dl kaakaota

2 tl vaniljasokeria

4 munaa

1/2 dl kahvia

1 dl hasselpähkinäjauhetta

3 dl vehnäjauhoja

Täyte:

250 g nougaata (suklaa)

150 g tummaa suklaata

2 rkl voita

Tee näin:

Lämmitä uuni lämpiämään 175 asteeseen. Vuoan koko on 37 * 30 cm. Sulata voi, vatkaa sekaan sokeri, kaakao ja vaniljasokeri. Lisää munat yksi kerrallaan vatkaten. Lisää kahvi ja vehnäjauho. Kaada taikina vuokaan ja paista 20 minuuttia.

Hakkaa nougaa ja suklaa karkeaksi rouheeksi. Sulata voin kanssa matalassa lämpötilassa vesihauteessa tai mikrossa alhaisella teholla. Levitä kakun päälle.

Kahvi-hasselpähkinälastut:

1,2 dl jauhettua hasselpähkinää

4 rkl suolatonta voita

3/4 dl sokeria

2 rkl glukoosisiirappia

1 tl pikakahvia

1 tl vaniljasokeria

3/4 dl vehnäjauhoja

ripaus suolaa

Tee näin:

Sekoita kaikki ainekset keskenään. pyöräytä palloiksi. Asettele pellille ja painele hiukan. Paista 175 asteessa kunnes ne ovat levinneet ja kullanväriset n. 10 min.

Koristeluun:

vadelmia

lastuja

(MTV3)

Mainos

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot