Mainos

8. jakso: Anun kakkutikkarit kesäisillä twisteillä

Koko Suomi leípoo -ohjelman kahdeksannessa jaksossa Anu teki hedelmäisiä ja marjaisia kakkutikkareita.

Kakkupohja

2 kananmunaa
¾ dl sokeria
½ dl vehnäjauhoja
¼ dl perunajauhoja
½ tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi ne vaahtoon kevyesti nostellen. Levitä taikina uunipannulle leivinpaperin päälle noin 25 cm x 35 cm kokoiseksi levyksi. Paista 225 asteessa uunin keksitasolla noin 5 minuuttia. Ripottele leivinpaperille hienosokeria ja kumoa kypsä torttulevy paperin päälle. Irrota paistopaperi ja annan levyn jäähtyä.

Murenna pohja käsin kolmeen eri kulhoon. Lisää kulhoihin erilaisia aineksia ja makuja:

Kulho 1.

70 g maustamatonta tuorejuustoa
1½ rkl kaakaojauhetta
2 rkl fariinisokeria
2 rkl suklaarouhetta
10 kirsikkaa

Sekoita tuorejuusto, kaakaojauhe ja fariinisokeri kakkumuruihin. Ota kirsikasta kivi pois sisältä ja päällystä se taikinaseoksella. Pyöritä palloksi. Muotoile kuppikakun näköiseksi.

Kulho 2.

70 g maustamatonta tuorejuustoa
4 rkl hienonnettuja, kuivattuja mansikkalastuja
1½ rkl mansikkatomusokeria

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja pyöritä palloiksi, jotka muotoilet mansikan muotoisiksi.

Kulho 3.

70 g maustamatonta tuorejuustoa
½ vaniljatangon siemenet
2 viipaletta säilykemangoa
2 rkl tomusokeria 

Muussaa mango ja sekoita kaikki ainekset keskenään. Pyöritä palloiksi, jotka muotoilet sydämiksi.

Laita kaikki tikkariaihiot pakastimeen hetkeksi.

Koristelu:

150 g tummaa suklaata
150 g valkosuklaata
150 g punaisia Candy melts- nappeja
50 g vihreää marsipaania
valkeaa sokerikuorrutetta
Cupcake neon- koristeita
Cupcake confetti- koristeita

Sulata pieni määrä eri suklaita tikkarin tikkuja varten. Kirsikkaa varten tummaa suklaata, mansikkaa varten punaisia Candy meltsejä ja mangoa varten valkosuklaata. Kasta tikut suklaaseen ja työnnä palloon. Laita pakkaseen jähmettymään.

Sulata yhden lajin loppu suklaa kerrallaan. Kasta tikkarit kevyesti suklaaseen, valuta ylimääräinen pois ja anna jähmettyä hetki ennen kuin koristelet rakeilla tai sokerimassalla.

Laita tikkarit pystyyn esim. lasiin tai sokerilla täytettyyn kulhoon, halkaistuun omenaan tai meloniin. 

Mainos

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot