Mainos
Mainos

5. jakso: Annen lohimousse maissilautalla

Koko Suomi leipoo -ohjelman viidennessä jaksossa Anne teki gluteenittomia lohimousse-maissileipäleivoksia.

Maissileipä

2 ½ dl maissijauhoja
1 dl tummia täysjyväriisijauhoja
½ dl perunajauhoja
½ tl suolaa
2 ½ tl leivinjauhetta
1/3 tl ksantaania
¾ dl kuorittuja seesaminsiemeniä
35 g vähäsuolaista voita
2 ½ dl maitoa
1 sitruuna

Lohimousse


400 g savulohta
250 g maitorahkaa
2 dl kuohukermaa
50 g smetanaa
2 rkl kapriksia
3 rkl ruohosipulia
½ dl sitruunanmehua
5 liivatelehteä
mustapippuria
ripaus sokeria

Yrttiöljy

1 dl kylmäpuristettua oliiviöljyä
1 ruukku basilikaa
1 ruukku sitruunamelissaa
1 rkl sitruunanmehua

Koristelu

1 dl smetanaa
1 dl kuohukermaa
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
sitruunamelissan lehtiä

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Putsaa lohi ja muussaa se. Hienonna kaprikset ja ruohosipuli. Lämmitä sitruunanmehu ja liota liivatteet siihen. Vatkaa kerma kevyesti. Sekoita kaikki ainekset keskenään, viimeiseksi sitruuna-liivate vähän kerrallaan. Jaa mousse kukan muotoisiin silikonisiin muffinssivuokiin ja laita kylmään, viimeiset 10 minuuttia pakastimessa, niin mousse irtoaa vuoista helposti.

Valmista maissileipä ja ota voi pehmenemään. Paahda seesaminsiemeniä pannulla, jäähdytä. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään, myös siemenet. Vatkaa voi, muna ja maito käsin sekaisin ja lisää puolikkaan sitruunan kuori raastettuna. Sekoita kuivat mukaan muna-maitoon. Levitä pellille tasaisesti leivinpaperin päälle, noin 35x26cm. Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia. Kun leipä on hieman jäähtynyt paina leivosmuotilla (8 cm halkaisijaltaan) 10 kpl leivospohjia.

Yrttiöljyä varten mittaa ainekset ja soseuta sauvasekoittimella.
Vatkaa smetana, kerma, suola ja pippuri notkeaksi ja laita pursotinpussiin, jossa on iso tähtitylla.
Levitä yrttiöljy leivospohjille, aseta päälle moussekukat ja pursota ruusuke. Koristele vielä sitruunamelissan lehdillä.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme