Mainos
Mainos

Artun modernisoitu marjakakku: Mustikka-Budabest

Artun Mustikka-Budabestiin tulee runsaasti erilaisia marjoja. Kas tässä ohje:

Pohja:

7 valkuaista

Hyppysellinen suolaa

3,5 dl sokeria

1,5 dl mantelirouhetta

0,5 dl mantelijauhetta

3 rkl maizenaa

Täyte:

300 g voita

2,5 dl tomusokeria

3 tl vaniljasokeria

3 keltuaista

4 dl kuohukermaa

500 g pensasmustikoita

Koristelu:

200 g punaherukkaterttuja

150 g pensasmustikoita

150 g tuoreita mansikoita

1. Vatkaa valkuaiset ja suola kovaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon sokeri pienissä erissä.

2. Sekoita kuiva-aineet keskenään kulhossa, kaada seos marenkivaahtoon.

3. Piirrä lautasen avulla leivinpaperille 3 n. 22-senttistä ympyrää. Käännä paperi ylösalaisin, ympyrät näkyvät paperin läpi. Voitele ympyrät kevyesti vuokaspraylla tai ruokaöljyllä.

4. Jaa taikina kolmeen osaan ja lusikoi jokaiselle ympyrälle taikinaa, levitä tasaiseksi.

5. Paista pohjia 180-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia niin, että ne ovat kauniin värisiä. Kiertoilmauunissa saat kaikki pohjat kerralla valmiiksi.

Täyttäminen ja koristelu:

1. Nosta ensimmäinen pohjalevy tarjoilulautaselle.

2. Vaahdota voi, tomusokeri ja vaniljasokeri vaahdoksi. Lisää keltuaiset voimakkaasti vatkaten.

3. Vaahdota kerma.

4. Levitä pohjalevylle ensin puolet voikreemitäytteestä. Painele mustikoita sinne tänne kreemin päälle. Levitä lopuksi puolet kermasta mustikoiden päälle.

5. Nosta seuraava levy kakulle, täytä samalla tavalla kuin edellinen.

6. Nosta viimeinen levy kakulle.

7. Koristele ylin kerros punaherukkatertuilla, mansikoilla ja pensasmustikoilla.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme