Mainos
Mainos

Artun vadelmatorttu

Tällä reseptillä valmistuu Artun vadelmainen kääretorttu.

Kääretorttupohja:

5 munaa

2,5 dl sokeria

2,5 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi valkoiseksi vaahdoksi.

2. Sekoita jauhot keskenään, lisää jauhot varovasti sekoittaen munasokerivaahtoon.

3. Tarkista, ettei taikinaan jää sattumia.

4. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille.

5. Paista 200 asteessa n. 10 minuuttia

6. Kumoa jäähtynyt kääretorttulevy kevyesti sokeroidulle leivinpaperille, anna jäähtyä.

Täyte

3 dl vettä

1,25 dl sokeria

2 rkl perunajauhoja

3 keltuaista

Yhden sitruunan raastettu kuori ja puristettu mehu

400 g tuoreita vadelmia

2 dl kuohukermaa

250 g rahkaa

1 dl sokeria

1. Valmista täytekiisseli. Mittaa sokeri, perunajauhot, vesi ja keltuaiset kattilaan. Kuumenna tasaisesti koko ajan sekoittaen niin kauan, että kiisseli pulpahtaa ja on sakeaa. Jäähdytä kiisseli. Lisää sitruunanmehu ja –kuoriraaste. Sekoita tasaiseksi.

2. Vaahdota kerma, lisää rahka ja sokeri.

3. Levitä kääretorttupohjalle ensin täytekiisseli.

4. Painele vadelmat kevyesti sinne tänne kääretorttulevylle kiisselin päälle päälle. Levitä lopuksi kermarahka torttulevylle ja kääri se leivinpaperin avulla tiukakaksi paketiksi. Laita jääkaappiin vetäytymään.

Kuorrutus:

200 g voita

2 dl tomusokeria

1 tl vaniljasokeria

2 keltuaista

500 g punaista marsipaania

(tomusokeria)

200 g valkosuklaata

100 g pistaasipähkinöitä

(vadelmia)

1. Vaahdota voi ja sokerit. Lisää keltuaiset voimakkaasti vatkaten.

2. Kauli marsipaanista tomusokerin päällä kääretortun mittainen suorakaide. Tarkista tortun leveys mittanauhalla ja jatka kaulimista niin, että levyn leveys riittää peittämään tortun.

3. Siirrä kääretorttu tarjoilulautaselle. Leikkaa kääretortun päistä pieni pala pois niin, että saat kauniin leikkauspinnan. Kuorruta torttu voitomusokerivaahdolla.

4. Nosta marsipaanilevy tortun päälle, paina ylimääräiset reunat tortun alle.

5. Sulata valkosuklaa kertakäyttöisessä purstotinpussissa vesihauteessa. Leikkaa pussinsuulle pieni reikä.

6. Koristele kääretorttu valkosuklaalla, pistaasipähkinöillä ja vadelmilla.

7. Tarjoa heti

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme