Mainos
Mainos

Emmin hillapiilo

Näin valmistuu Emmin hillapiilo. 

Pohja:

4 kananmunaa

2dl sokeria

2 1/2dl mantelijauhoja

4rkl perunajauhoja

2tl leivinjauhetta

1tl vaniljaa

Lämmitä uuni 225 asteeseen. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Sekoita loput kuivat aineet keskenään. Lisää muna-sokerivaahtoon. Kaada taikina leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Paista uunin keskitasossa reilu 5 minuttia, niin että taikinan pinta saa väriä. Kumoa levy leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä hetki. Irrota levyn päältä varovasti leivinpaperi. Anna jäähtyä ennen täyttöä.

Vaniljarahkatäyte:

2 prk rahkaa

3 dl kuohukermaa

100g valkosuklaata

1 tl vaniljaa

½ dl vaniljakreemijauhetta

2 rkl sitruunan mehua

Lakkahillo:

3dl lakkoja

3/4 dl hillosokeria

 tilkka vettä

Koristelu:

2dl lakkoja, loppu vaniljarahkatäyte, viinimarjapensaan lehtiä 3

Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää rahkat joukkoon. Lisää joukkoon myös vanilja sekä sulatettu valkosuklaa. Lopuksi sekoita joukkoon vaniljakreemijauhe sekä sitruunan mehu. Sekoita hyvin.

Kääretortun täyttö:

Levitä levyn päälle lakkahilloa, lakkoja sekä noin puolet vaniljarahkasta. Kääri rullalle leivinpaperia apuna käyttäen.

Koristele torttu lopulla rahkalla, sekä lakoilla ja lehdillä.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme