Mainos
Mainos

Emmin modernisoitu marjakakku: TyrniTaivas

Emmin marjakakun teossa menee kaksi tuntia, ja siitä syö kymmenen henkilöä.

Tässä ohje:

Suklaakakkupohjataikina:

80 g voita

50 g tummaa suklaata

2/3 dl rypsiöljyä

1 dl vettä

1 dl piimää

2 munaa

1 dl sokeria

1 dl fariinisokeria

3 dl vehnäjauhoja

5 rkl tummaa kaakaojauhetta

1 tl leivinjauhetta

2/3 tl soodaa

0.5 tl suolaa

1 tl vaniljaa

Sulata voi ja suklaa vesihauteessa. Sekoita kulhossa öljy, vesi, piimä, sokerit sekä munat.. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon. Lisää taikinaan voi-suklaaseos. Sekoita tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun n. 20 cm vuokaan ja paista 170 °C noin 55 minuuttia. Anna jäähtyä.

Tyrnitäyte:

5dl piimää

0,5 dl sokeria

1tl vaniljaa

2rkl tyrnijauhetta

6 liivatelehteä

2 dl Tyrnimehua

3dl kuohukermaa

0,5 dl valiljakreemijauhetta

Tyrnihillo: 1dl tyrnimarjoja, 4rkl hillosokeria

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sekoita piimään sokerit, sekä vatkattu kerma. Puristele liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sekoita kiehuvaan tyrnimehuun. Sekoita jäähtynyt mehu-liivateseos piimä-kerma seokseen. Tee tyrnimarjoista hillo.

Leikkaa suklaakakkupohja kahtia. Täytä ensimmäinen kerros tyrnimarjahillolla, sekä tyrnitäytteellä. Laita suklaakakun toinen kerros täytteen päälle ja kaada päälle loppu täyte. Pistä jäähtymään.

Kiille:

1dl tyrnimehua

2rkl (tai oman maun mukaan) sokeria

2 liivatetta

Pistä liivatelehti likoamaan kylmään veteen. Kiehauta kattilassa tyrnimehu. Lisää joukkoon liivatelehti ja sokeri. Kaada jäähtynyt kastike hyytyneen kakun päälle.

Vaniljakreme:

2dl kuohukermaa, 1rkl vaniljakremejauhetta

Vatkaa kerma. Sekoita joukkoon vaniljakremejauhe. Pursota kerma jäähtyneen kakun reunoille.

Koristeet kakun päälle: 2rkl tyrnimarjoja ja 2-3 tyrninlehtiä/oksaa , 2-3 kehäkukkaa, 20g tummaa suklaata


Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme