Mainos
Mainos

Heljän modernisoitu marjakermakakku: Oma maa mansikka

Heljän gluteeniton kakku on saanut nimen Oma maa mansikka, muu maa mustikka.

POHJA: 

Oma maa mansikka, muu maa mustikka.

Gluteeniton suklaakakkupohja (Heart Tasty Fill Cake Pan Set -vuokiin) 

5 munaa

2,5dl sokeria

1,85dl gluteenittomia jauhoja

1,25dl tummaa kaakaojauhetta

1,25tl leivinjauhetta

2,5tl vaniljasokeria 

Mustikka-vaniljatäytteen aineet
2 ½ dl kuohukermaa
100 g vaniljarahkaa
6dl mustikoita pakkasesta
3 rkl vaniljakreemijauhetta

5dl laktoositonta maitoa kostutukseen

vuokaspray

Kakun reunoille

6dl vispikermaa

1dl sokeria

ruusunpunaista pastaväriä 

Koristelu

50g maitosuklaata

70g valkosuklaata

0,5dl värillisiä nonparelleja tai ruskeita nonparelleja

1,5lit. mansikoita

2dl mustikoita

50g valkoista sokerimassaa tai kukkamassaa

keltaista pastaväriä

tomusokeria

Kaurapitsitaikina

50g voita sulatettuna

2dl gluteenittomia kaurahiutaleita

0,5rkl gluteenittomia jauhoja

0,5 tl leivinjauhetta

0,75dl sokeria

1 pieni muna (tai puolikas muna, jos onnistuu)

VALMISTUS

1.    Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.

2.    Laita kakkuvuokiin sprayta.

3.    Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi.

4.    Lisää jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Halutessasi voit sihdata jauhot seokseen. Kaada taikina vuokiin.

5.    Paista uunissa noin 30min. Kokeile kakkutikulla välillä kakun kypsyyttä.

6.    Kun kakkupohjat ovat uunissa, valmista täyte.

Vatkaa kuohukerma vaahdoksi. Lisää vaniljarahka. Soseuta mustikat. Sekoita mustikkasose ja vaniljakreemijauhe täytevaahdon joukkoon. Laita täyte jääkaappiin odottamaan.

7.    Tee kaurapitsitaikina. Sekoita kaikki aineet keskenään.

8.    Tee kaurapitsitaikinasta yksi iso, noin 15cm ympyrä pellille. Laita uuniin joko ennen kakkupohjaa tai pohjan jälkeen. Uunin lämpötila 180 astetta ja paistoaika 8-10minuuttia. Kun otat uunista siirrä heti folioidun talouspaperirullan päälle, jotta pitsi kovettuu rullalle.

9.    Tee mansikan kukat valmiiksi sokerimassasta tai kukkamassasta. Laita ne hetkeksi kuivumaan.

10. Ota kakut uunista ja anna niiden jäähtyä hyvin.

11. Kostuta alin kakku hyvin. Kaakaopohjaa saa kostuttaa runsaammin kuin vaaleaa pohjaa. Lisää täyte ja tasoita sileäksi.

12. Täytä ylempi kakku ja kumoa se alemman kakun päälle. Kostuta ylempi kakku vasta kumoamisen jälkeen.

13. Laita kakku hetkeksi kylmään ja valmista kermavaahto kakun päälle.

14. Vatkaa kerma ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

15. Levitä valkoista kermaa hyvin sileästi kakun päälle ja puoleen (alaosaan) kakun reunoista. Lisää sitten vaahtoon punaista pastaväriä ja sekoita vaahto tasaiseksi.

16. Levitä pinkki kerma toiseen puoleen (yläosaan) kakusta. Näin kakkuun tulee ikään kuin liukuvärjätty kerma. Älä tee kovin paksua kermakerrosta, mutta kuitenkin niin, että kakku peittyy kauniisti.

17. Aseta kaurapitsirulla kakun päälle kauniisti. Lisää mansikat ja mustikat.

18. Leikkaa mansikoita ohuiksi paloiksi ja asettele ne kakun alareunaan kauniisti.

19. Pursota kermaa kakun päälle reunoille kauniisti, joko valkoista tai pinkkiä.

20.  Sulata suklaat mikrossa ja laita ne pursotinpusseihin. Leikkaa pussien päähän pienet aukot ja pursota haluamallasi tavalla kakun päälle. Voit ripotella päälle myös nonparelleja. Laita lopuksi koristeeksi vielä muutama valkoinen sokerimassasta tai kukkamassasta tehty mansikankukka.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme