Mainos
Mainos

Iisan modernisoitu marjakakku: Kakku goes bananas

Iisan modernisoidusta marjakermakakusta riittää kymmenelle hengelle. Gluteenittoman kakun nimi on ytimekkäästi: Marjakermakakku goes bananas. 

Raaka-aineet:

Banaanileivän taikina:

4 ylikypsää banaania

4 munaa

2 dl kaurahiutaleita

2 dl gluteenitonta jauheseosta

1 tl suolaa

1,5 tl leivinjauhetta

n. 4 rkl soijajogurttia

n. 1,5-2 dl mansikoita (palasiksi pilkottuja)

2 rkl hunajaa/vaahterasiirappia

1-2 tl kanelia

Banaanileivän päällinen:

4 dl vaahtoutuvaa vispikermaa (määrä riippuu haluamastasi koristepursotuksesta)

n. 1 rkl sokeria (tarkista maku, lisää tarvittaessa)

(+ n. 1-2 rkl vaniljakreemijauhetta mikäli haluat kermasta helpommin pursotettavan)

Banaanileivän täyte:

150-200 g maustamatonta tuorejuustoa

0,5 dl sokeria

3 rkl valitsemisiasi jauhoja (esim. gluteeniton jauhoseos)

1 kananmuna

Valkosuklaa-seinät:

Levy valkosuklaata (150-200g)

n. ½-1 dl pakastekuivattuja mansikoita

kourallinen mintunlehtiä

Koristeeksi:

½-1 l tuoreita mansikoita

hieman pakastekuivattuja mansikoita

Valmistus:

1. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Sekoita kaikki ainekset (paitsi mansikat) blenderillä/ sähkövatkaimella. Lisää mansikat lusikalla joukkoon ja sekoita kevyesti.

2. Valmista täyte. Sekoita täytteen ainekset sähkövatkaimella yhteen. Kaada puolet banaanileivän taikinasta vuokaan (20-22cm, tai leipävuoka). Kaada tämän jälkeen täyte ja täytteen päälle loput banaanileivän taikinasta. Paista n. 45-55 minuuttia. Jäähdytä.

2. Valmista kermavaahto. Vatkaa kerma ja lisää sokeri sekä vaniljakreemijauhe sekoituksen aikana joukkoon. Laita jääkaappiin odottamaan pursotusta. (HOX! Halutessasi voit maustaa kermaa sekoittamalla joukkoon esim. vaniljarahkaa. )

3. Valmista valkosuklaa-seinät. Sulata valkosuklaa vesihauteessa kulhossa. Kaada suklaasula leivinpaperille tasaiseksi levyksi. Ripottele päälle pakastekuivattuja mansikoita sekä mintunlehtiä. Laita jääkaappiin tai pakkaseen jäähtymään. Mikäli haluat tehdä koristeeksi valkosuklaakeskustan, kaada suklaasulaa esimerkiksi pyöreän muotin sisälle.

4. Aseta jäähtynyt banaanileipä tarjoiluastialle. Ota vatkattu kerma jääkaapista ja laita se pursotuspussiin. Pursota kakku kermalla. Leikkaa veitsellä kovettunut valkosuklaa-seinä palasiksi. Koristele pinta tuoreilla sekä pakastekuivatuilla mansikoilla ja pilkotuilla valkosuklaaseinillä.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme