Mainos
Mainos

Iisan vegekääretorttu

 Näin valmistuu Iisan munaton, maidoton, vehnätön ja sokeriton vegekääretorttu. 

- pieni neliö leivontavuoka. (esim. 20x20)

- n. 10 henkilölle

Aineosat:

Taikina:

● 2 dl mantelijauhoja

● 2 dl kaurajauhoja

● 10-15 kivetöntä taatelia (mehukkaita ja pehmeitä. määrä riippuen taatelien koosta)

● 1/2 tl vaniljauutetta tai 1 vaniljatanko

● n. 0,70 dl raakakaakaojauhetta

● n. 3-4 rkl vettä

Kookoskermavaahto -kuorrute:

● 1 tölkki jääkaappikylmää full fat kookosmaitoa tai kookoskermaa, ilman nestettä. (mielellään 24h jääkaapissa ollutta)

● 1-2 rkl vaahterasiirappia

● (+ ¼ tl vaniljauutetta)

● Täyte:

● n. 150 g (1-2 purkkia) omenapilttiä tai omenahilloa

● n. puoli purkkia Alpro maustamatonta vege rahkaa (+ vähän hunajaa sekaan. Täysin vegaaniin versioon voi jättää pois)

● Koristelu oman mielen mukaan:

● 1-2 rkl Kookoshiutaleita pinnalle (valinnainen)

● Kourallinen kuivattuja karpaloita (valinnainen)

● karpalo-chia hilloa

Karpalo-chiahillo:

3-4 dl karpaloita (ei kuivattuja!)

½ sitruunan kuori

vajaa tl vaniljauutetta

0,5 dl vaahterasiirappia

2 rkl chia-siemeniä

Laita kaikki ainekset (paitsi chia-siemenet) blenderiin/ monitoimikoneeseen ja sekoita kunnes seos on sileää. Lisää lopuksi siemenet joukkoon ja sekoita. Kaada valmis seos esimerkiksi lasipurkkiin ja jätä jähmettymään n. 1h.

Valmistus:

1. Valmista ensiksi karpalo-chiahillo yllä olevan ohjeen mukaan. Jätä purkkiin jähmettymään koristelua varten.

2. Laita kulho myöhempää kookoskerman vatkaamista varten jääkaappiin. Taikinaa varten laita kaikki ainekset blenderiin ja pyöritä kunnes ainekset ovat tasaisesti sekaisin. Tarkista koostumus ja lisää taateleita tarvittaessa.

3. Ota neliö leivontavuoka ja vuoraa se leivinpaperilla. Painele taikina tasaisesti vuokaan. Käytä tarvittaessa sormia apuna.

4. Laita vuoka pakastimeen n. 10 minuutiksi

5. Valmista kookoskermavaahto erottamalla neste ja kiinteä osa tölkistä. Käytä vain kiinteää osaa kookosmaidosta/ kermasta. Ota kulho jääkaapista ja lisää kiinteä osuus kulhoon. Lisää kaikki kuorrutteen ainekset ja sekoita sähkövatkaimella. Laita jähmettymään jääkaappiin.

6. Ota taikina pois pakkasesta sekä leivontavuoasta leivinpaperin avulla. Levitä omenasosetta tasainen kerros pohjan päälle. Halutessasi sekoita rahkaan hunajaa/vaahterasiirappia mauksi. Lisää rahkaa soseen päälle haluamasi määrä. Älä sekoita vaan jätä kahdeksi kerrokseksi.

7. Hitaasti aloita käärimällä taikinaa toiselle puolelle, kunnes rulla on tiukka. (Mikäli olet tehnyt suorakaiteenmalliseen vuokaan, rullaa pidemmältä sivulta)

8. Laita rulla takaisin pakkaseen/jääkaappiin odottamaan (n. 10-15 min)

9. Jähmettymisen jälkeen ota käärö sekä kookoskermavaahto jääkaapista. Aseta kääretorttu tarjoiluastialle. Levitä tai pursota vaahto kääretortun päälle. Pursota koristeluksi karpalokastikkeesta raitoja kääretortun päälle tai tarjoile kastike erillisestä kulhosta. Halutessasi ripottele kookoshiutaleita päälle/ lisää kuivattuja karpaloita koristeeksi.

10. Laita takaisin jääkaappiin tai pakkaseen. Ota huoneenlämpöön 5 minuuttia ennen tarjoilua mikäli olet pitänyt kääretorttua pakkasessa. Leikkaa halutun kokoisiksi palasiksi ja tarjoile.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme