Mainos
Mainos

Jaanan modernisoitu marjakermakakku

Jaanan kakun nimi on Moderni lomailija. Hän kertoo kakun taustasta näin:

– Vietin lapsena paljon kesiä pohjoisessa isovanhempieni luona. Siellä mummin kanssa leivottiin aina marjakakkua lomalaisille, jotka tulivat pidemmäksi aikaa. ”Lomalaiset” tarkoittavat siis omia vanhempiani, jotka tulivat etelästä sekä silloin Ruotsissa asuvaa tätiäni ja enojani. Lapsuuteni marja-kermakakku on kokenut melkoisen muutoksen.

 ”Victorian sponge cake” 

250 g            vähäsuolaista voita

2 dl               hienoasokeria

2 tl                vaniljatahnaa 

5                    kananmunaa 

3,75 dl          erikoisvehnäjauhoja

2,5 tl             leivinjauhetta 

vuokaspray

Sitruunabasilikasokeri

0,5 dl            sitruunabasilikan lehtiä (melko tiiviisti)

0,5 dl            hienoa sokeria

Sitruunabasilika-"tee" 

4 dl              vettä

1                    puntti sitruunabasilikaa

4 rkl              sokeria

Täyte 

  • Laita liivatelehdet likoamaan.
  • Vatkaa kerma kevyeksi vaahdoksi.
  • Lisää sitruunabasilikasokeri ja vatkaa kuohkeaksi.
  • Liuota liivatteet sitruunabasilikateehen. Lisää kermaan ja sekoita.
  • Pilko mansikat lohkoiksi.
  • Pilko sitruunabasilikan lehdet suikaleiksi ja sekoita mansikoihin. 

Hyytelöpuolipallot:

  • Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
  • Kuumenna sitruunabasilikatee.
  • Liuota liivatteet kuumaan teehen. Anna jäähtyä hieman.
  • Kaada nestettä puolipallomuotteihin 1/3 täyteen. Anna hyytyä.
  • Asettele marjoja ja sitruunabasilikanlehtiä muotteihin. Kaada päälle neste, muotti täyteen. Anna hyytyä.  

Kukat kukkamassasta 

 Isomaltoosimarjat ja isomaltoosilastut: 

  • Sulata isomaltoosi kattilassa.
  • MARJAT: Pistä marja coctail-tikun päähän ja kasta isomaltoosiin. Anna pään venyä ja taipua. Irrota tikku ennen kuin isomaltoosi jähmettyy.
  • LASTUT: Värjää isomaltoosi pastavärillä. Levitä pieniä kasoja silikonimatolle lusikan avulla. Levitä spaatteliveitsellä. Tee rosoisia, pisaramaisia reunoja. Ripsottele tomuväriä lastun pintaan siveltimen avulla. Tee myös pieniä ”helmiä”.  

Kokoaminen ja koristelu: 

  • Säädettävä rengasvuoka. Säädä tiiviiksi! Käytä apuna paistettua kakkupohjaa.
  • Vuoraa säädettävän rengasvuuan reuna leivinpaperilla.
  • Aseta rengasvuoka tarjoiluastiaan ja aseta ensimmäinen kakkupohja rengasvuokaan.
  • Kostuta pohja sitruunabasilikateellä (yhteensä 1,5 dl) ja pursota kerma. Pursota kermaa toinen kerros kakun reunoille, jotteivät marjat tursuile kakun väleistä!
  • Ripottele maustetut marjat kerman päälle.
  • Aseta seuraava kakkupohja ja painele hieman, jotta kerrokset tulevat tiiviiksi.
  • Toista. Jätä kermaa myös kuorruttamiseen ja koristeluun!
  • Jätä kakku kylmään asettumaan.

 

  • Levitä kermatäytettä kakun päälle ja reunoille. Tavoittele semi-naked tyyliä.
  • Pursota kermatäytettä pyöreällä tyllalla kakun päälle.
  • Asettele isomaltoosilastut.
  • Asettele hyytelöpuolipallot.
  • Asettele isomaltoosimarjat.
  • Asettele kukkamassa kukka/kukat
  • Asettele marjat ja sitruunabasilikan lehdet.
  • Ripottele sitruunabasilikasokeria.
  • Isomaltoosihelmet.
Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme