Mainos
Mainos

3. jakso: Ullan suussasulava mustikkapiirakka (kananmunaton)

Koko Suomi leipoo -ohjelman kolmannessa jaksossa Ullan leipoma mustikkapiirakka käy myös kananmuna-allergikolle.

Pohja:

100 g voita tai margariinia
2,5 dl vehnäjauhoja
¾ dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 dl vispikermaa

Nypi kuivat aineet, mutta älä vatkaa. Lisää kerma viimeisenä ja paista 200 °C:ssa uunin alaosassa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä.

Täyte:

2 dl vispikermaa
1,5 tl vanilliinisokeria
1 prk ranskankermaa
1 dl fariinisokeria
3 liivatelehtä
2 dl mustikkaa
tilkka lilaa elintarvikeväriä

Päälle:

Runsaasti tuoreita mustikoita, 3-4 dl ja kiille: 2 dl vettä + 1 dl hyytelösokeria

Koristeluun:

Valkosuklaata 100 grammaa ja sitruunamelissanlehtiä.

Paista pohja ja anna jäähtyä. Jäähtyneen piirakan päälle valmista täyte: vispaa vispikerma ja vanilliinisokeri tykyksi vaahdoksi. Sekoita eri kulhossa ranskankerma ja fariinisokeri niin, että fariinisokeri sulaa ranskankermaan. Lisää mustikat ja elintarvikeväri. Lisää lopuksi liivate. Yhdistä kaikki ja kaada piirakan päälle. Lado päälle mustikat ja keitä kattilassa kiille. Anna jäähtyä hetki ja kaada mustikoiden päälle.

 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme