Mainos

Joulujakso: Andersin sahrami-masariinikakku

Kokeile ykköskauden voittajan Andersin sahrami-masariinikakkua tai -leivoksia!

Murotaikina:
200 g tomusokeria
250 g vehnäjauhoja
200 g voita
2 keltuaista

Masariinitäyte:
250 g mantelimassaa
½ dl sokeria
125 g voita
2½ munaa
3 rkl vehnäjauhoja
½ g sahramia

Pähkinätoska
½ dl kermaa
50 g voita
½ dl sokeria
2 rkl glukoosisiirappi
200 g pähkinäsekoitusta

tai

Pistaasikeksit:

1 dl pistaasipähkinöitä
1 dl sokeria

Koristelu:

4 dl vispikermaa
½ dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
3 viikunaa

Tee ensin murotaikina, Sekoita keskenään tomusokeri, vehnäjauhot ja suola. Sekoita kuivat aineet kulhossa tai pöydällä kylmän voin kanssa hiekkamaiseksi massaksi. Lisää muna vaivaamatta taikinaa liikaa. Kääri taikina kelmuun ja anna sen levätä jääkaapissa vähintään 2 tuntia.

Kauli taikina noin 3 mm:n paksuiseksi levyksi. Ota levystä muotilla ympyröitä, noin 2 cm isompia kuin vuokien halkaisija. Painele taikina mataliin leivosvuokiin (halk. n. 10 cm) murotaikinapalan avulla. Laita vuoat jääkaappiin lepäämään.

Vaihtoehto 1:

Valmista masariinitäyte. Sekoita mantelimassa ja sokeri keskenään. Lisää voi ja sekoita tasaiseksi massaksi. Lisää munat yksitellen. Lisää lopuksi vehnäjauhot ja sahrami. Pursota masariinitäyte jähmettyneen murotaikinan päälle leivosvuokiin. Paista uunissa 180 asteessa noin 30-35 minuuttia tai kunnes massa on hyytynyt ja saanut kauniin värin. Valmista pistaasipähkinäkeksit leivosten paistuessa. Pilko pistaasipähkinät karkeaksi rouheeksi. Sulata sokeri pannulla, mutta älä ruskista sitä. Sekoita sulaneeseen sokeriin pähkinärouhe.

Levitä sokeri-pähkinäseos öljytyn pellin tai leivinpaperin päälle. Jäähdytä. Siivilöi leivosten päälle hieman tomusokeria. Vaahdota kermaja mausta se tomu- ja vaniljasokerilla. Pursota kermavaahtoa jäähtyneiden leivosten päälle. Viimeistele koristelu viikunalohkoilla ja pistaasipähkinäkekseillä.

Vaihtoehto 2:

Valmista masariinitäyte. Sekoita mantelimassa ja sokeri keskenään. Lisää voi ja sekoita tasaiseksi massaksi. Lisää munat yksitellen. Lisää lopuksi vehnäjauhot ja sahrami. Pursota masariinitäyte jähmettyneen murotaikinan päälle piirakkavuokaan. Paista uunissa 180 asteessa noin 30 min minuuttia tai kunnes massa on hyytynyt ja saanut kauniin värin.

Pähkinätoska:

Kiehauta kerma, voi, sokeri ja glukoosisiirappi ja keitä kunnes seos vähän paksunee. Ota kattila liedeltä ja lisää pähkinät.

Ota kakku uunista ja levitä päälle pähkinätoska. Laita takaisin uuniin ja paista n. 15 minuuttia.

Andersin vinkki:

Sahramin voi lämmittää kattilassa voinokareen kanssa, niin maut tulevat paremmin esille. Taikinan saa paineltua vuokiin helpommin, kun ottaa avuksi palan taikinaa. Sen päälle kannattaa ripotella vähän jauhoja, jotta se ei tartu pohjiin.

Mainos

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot