Mainos
Mainos

Joulujakso: Heidin Joulunmakuiset filorullat

Koko Suomi leipoo -ohjelman joulujaksossa Heidi teki jouluisia filorullia.

1 paketti filotaikinaa

Täyte

noin 500 g punajuuria kuutioituna
50 g voita
1 dl punaviiniä
1 tl suolaa
ripaus mustapippuria
2 rkl hunajaa
1,5 rkl hienonnettua tuoretta timjamia
¾ dl kuivattuja viikunoita silputtuna
1 dl saksanpähkinöitä
150 g aurajuustoa
noin 4 piparkakkua

Voiteluun ja pinnalle

1 dl maitoa
25 g voita
1 dl aurajuustomurua

Ota filotaikina hyvissä ajoin sulamaan

Kuori punajuuret ja leikkaa pieneksi kuutioksi. Paista voissa hetki ja lisää sitten viini, suola, pippuri ja hunaja. Anna seoksen muhia kunnes punajuuri on pehmennyt ja neste suurin piirtein haihtunut. Soseuta kevyesti, jätä seos karkeaksi ja siinä saa olla sattumia. Lisää joukkoon timjami, pähkinät, viikunat ja piparimurut

Kuumenna kattilassa maito ja sulata voi maidon joukkoon. Ota filotaikinasta kolme arkkia (peitä loput märän leivinliinan alle). Voitele ensimmäinen filoarkki maitovoiseoksella, nosta päälle toinen arkki ja toista voitelu ja nosta kolmas arkki päälle. Annostele täytettä levyn toiseen päähän noin 4 cm levyiseksi kaistaleeksi ja ripottele täytteen päälle aurajuustoa. Kääri kuten kääretorttu, taita päädyt sisään. Nosta leivinpaperille saumapuoli alaspäin. Taikinasta saat vielä kaksi rullaa, kokoa ne kuten edellä. Voitele filorullat huolellisesti ja murusta juustoa pinnalle.

Paista noin 15 minuuttia 225 asteisessa uunissa.

Koristele lopuksi timjaminoksilla.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme