Mainos
Mainos

Joulujakso: Liisan appelsiinileipä ja lohipate

Koko Suomi leipoo -ohjelman joulujaksossa Liisa leipoi appelsiinileipää ja loihti sille kaveriksi lohipateta.

Appelsiinileipä:

5 dl appelsiinimehua
50 g hiivaa
1,5 dl ruisjauhoja
1,5 dl maltaita
noin 5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl suolaa
1,5 dl siirappia

Lämmitä mehu 37 asteeseen ja liuota siihen hiiva. Sekoita joukkoon jauhot ja maltaat. Lisää lopuksi suola ja siirappi. Nostata reilu tunti. Kaada voideltuun leipävuokaan ja paista noin 1.5 h tuntia. Peitä foliolla jos leipä tummuu liikaa.

Lohipate:

700 g lohifilettä
1 tl suolaa
4 kananmunaa
2 dl kuohukermaa
1 rkl sweet chili kastiketta
2 rkl perunajauhoja
ripaus valkopippuria
tuoretta tilliä hienonnettuna
100 g kylmäsavulohta
sitruunaa

Valmista lohipate leivän kohotessa. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Hienonna lohi yleiskoneessa. Lisää suola. Vatkaa munat joukkoon yksitellen. Lisää kerma ja mausteet. Sekoita hyvin. Kaada puolet massasta leivinpaperilla vuorattuun leipävuokaan. väliin kylmäsavulohta ja tilliä. Kaada loput massasta vuokaan ja aseta vuoka vesihauteeseen. Paista noin tunti. Tarjoa appelsiinileivän kanssa, tuoreella tillillä ja sitruunamehulla raikastettuna.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme