Mainos
Mainos

Joulujakso: Marian jouluinen luumusuklaakonjakkikakku

Koko Suomi leipoo -ohjelman joulujaksossa Maria leipoi luumusuklaakonjakkikakun.

Luumusuklaakonjakkikakku:

250 g voita
3 dl sokeria
4 munaa
5 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
4 rkl kaakaojauhetta
1 prk luumusosetta
2 dl kermaa
½ dl konjakkia
120 g suklaarusinoita
100 g pilkottua suklaata

Luumukonjakkimousse:

1 prk luumuhilloa (torttuihin tarkoitettua)
200 g tuorejuustoa
1 ½ dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
4 dl kermaa
2 rkl konjakkia
2 rkl sitruunan mehua
2 tl liivatejauhoa

Luumukonjakkimousse ohje:

1. Sekoita tuorejuusto, tomusokeri ja vaniljasokeri.
2. Lisää luumuhillo ja konjakki.
3. Lisää sitruunaan valmistettu ja hieman jäähtynyt liivate.
4. Lisää lopuksi vaahdotettu kerma.

Luumusuklaakonjakkikakku ohje:

1. Vaahdota voi ja sokeri.
2. Lisää munat hyvin vatkaten.
3. Lisää keskenään sotketut luumusose, kerma ja konjakki.
4. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.
5. Lisää suklaarusinat ja suklaanpalat.
6. Paista 175 asteessa noin 1 tunti.
7. Halkaise jäähtynyt kakku kolmeen osaan.
8. Kokoa kakku säädettävään reunavuokaan. Lisää reunoille reunakalvo tai leivinpaperi. Lisää väleihin luumukonjakkimousse ja anna olla jääkaapissa yön yli.
9. Koristele kakku. 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme